Mi a különbség az Intel Core és az Intel Xeon között?

Mi a különbség az Intel Core és az Intel Xeon között?

Intel Xeon

Alapvetően hasonló az nVidia GT-hez és az nVidia Quadro-hoz – amely olyan információ, amely nem is olyan régen még nem sok árult el. Mutassunk meg tehát néhány sajátosságot.

A Xeon processzorokat midnennapi hosszú távú munkaterheléshez tervezték, amelyeknek nehézségek nélkül kell működniük. Az Intel Core képes felvenni és biztosítani a szilárd teljesítményt is, különös tekintettel a csúcskategóriás Core i7, ezeket azonban nem úgy tervezték, hogy egész nap terhelni lehessen őket.

ECC RAM
A Xeons számos fontos funkciót is támogat. Például működhet az ECC RAM-mal, ami jelentősen csökkenti a nem mentett adatok elvesztésének kockázatát, például az úgynevezett „kék szeméttel“ a Windowsban vagy más rendszerhibákkal.

Két CPU
Ez azt is lehetővé teszi, hogy több processzorral együtt dolgozzon egy alaplapon, mint például a Precision T7600 esetében ismert, amelyet megtalál nálunkl két Hexa Core processzorral.

L3 cache
Ugyancsak magasabbak az L3 gyorsítótár-értékek, amelyek 8 MB az Intel Xeon Quad processzoroknál. A Core i5 Skylake legújabb hatodik generációja sem büszkélkedhet ilyen értékkel (6 MB), csak a Core i7 képes elérni. Olvassa el a Core i5 és a Core i7 közötti különbségeket a következő cikkben.

Hyper Turbo (mit csinálhatunk, a technológiák hivatalos neveiben benne van)
A Xeon processzorok előnye a Turbo Boost és a Hyper-Threading technológiák egyidejű támogatása, amelyek nem találhatók együtt a Core i3 vagy a Core i5 processzorokban (az i3 csak Hyper-Threading, az i5 csak a Turbo Boost). További információkról az Intel Core i3 és a Core i5 közötti különbségekről a következő cikkben olvashat.

A következő táblázat foglalja össze ezt, az Inteltől átvett és nyilvánosan elérhető dokumentumok által.

A Xeon E3–1200 sorozat van feltüntetve, de az értékek és a funkciók megegyeznek a négymagos W3500 modellekkel, amelyeket a T3500 Precision-ban találunk.

Ajánlott modellek
Számos modell közül választhat, amelyek raktárunkban vannak. Tehát, ha grafikával kell dolgoznia, válassza a Dell Precision professzionális megoldást. A Xeon processzorokon kívül ezek az erős munkaállomások erős nVidia Quadro vagy AMD FirePro grafikus kártyákkal is rendelkeznek, amelyeket a következő cikk tárgyal.

Dell Precision T3600 Dell Precision T3610 Dell Precision T5610 Dell Precision T7600
Dell Precision T3600 Dell Precision T3610 Dell Precision T5610 Dell Precision T7600

Láthatja a kínált Dell Precision T3600 modelleket