Az ultrarabok új generációja - a Dell Latitude E7250

Az ultrarabok új generációja - a Dell Latitude E7250

A használt ultrabookok között lassan megjelenik a Dell Latitude E7250. Ez a jól ismert Latitude E7240 ultrabook következő generációja, amelyről recenziót a blogunkon olvashat. Lássuk, miben különbözik utódjától.

Szilárd matt fekete dizájn

Dell Latitude E7250

Bal oldalon a Latitude E7240 , jobb oldalon a Latitude E7250

A Latitude E7250 megegyezik elődjével és csupán egy tized kilóval kevesebb súlyú, ám első pillantásra mégis felismerheti. Az alváz többféle módon lett átalakítva, azonban azonnal felkelti az érdeklődést a fedél érintés nélküli változata.Azt az alumínium ezüstös fénye váltotta fel a tetején eztmegfelezve egy matt fekete színű felületre. Bár ugyanazt az anyagot használják, a különböző felületkezelés miatt az E7250 ultrabook kompaktabb és egyszerűbb benyomást kelt.

Újratervezett billentyűzet és csuklótámasz

Dell Latitude E7250

Új billentyűzet és kapcsológombok

A fedél kinyitása után meg fog lepődni módosított billentyűzet és a csuklótámasznak köszönhetően. A billentyűk be vannak mélyítve a blokkba, és valódi hézagok vannak közöttük, nem csak csökkentett felülettel. A billentyűzet betűtípusa is megváltozott, bár ez nem drasztikusan. Most már több hely marad a billentyűzet szélein, és áthelyeztük a bekapcsoló gombot, ami azt jelenti, hogy a billentyűzet keskenyebb. Ez különösen a backspace, az Enter és a jobb oldali Shift billentyűkön észlelhető.

Ezenkívül az érintőpad területét kibővítették, és a különálló hangerő-szabályozó gombok teljesen eltűntek – ehelyett az Fn lenyomása után az F1-F3 billentyűkön vannak. Elég sok változás történt, amelyek szerint felismerné a Latitude E7250 elődjét, még akkor is, ha a típusát nem tüntetnénk fel a billentyűzet alján.

Csatlakozók mindkét oldalon és alul

Dell Latitude E7250

Az E7250 oldalán ugyanazok a portok találhatók, mint az E7240-nél

Amikor a Dell új ultrabookját nézzük, a kerület körül már nem látunk ezüst keretet, csak szilárd, matt fekete felületet. Bal oldalon a ventilátor szellőzője mellett a vezeték nélküli kapcsoló eltűnt, tehát SW használatával kell belépnie repülőgép üzemmódba. A biztonsági kártyaolvasó az eredeti helyén maradt.

Hátul nem változtattuk meg a tápcsatlakozót, megtalálható a két USB 3.0 port, HDMI és RJ-45 a hálózati csatlakozáshoz. A jobb oldalon még mindig van egy mini DisplayPort, egy másik USB 3.0, audio csatlakozó és memóriakártya-olvasó. Nagyszerű eredmény a dokkoló csatlakozó jelenléte az ultrabook E7250 alján, ami azt jelenti, hogy csatlakozhat a Dell Latitude E-family meglévő dokkoló állomásaihoz, amelyek sok más csatlakozót kínálnak.

Alacsony feszültségű alkatrészek a hosszabb élettartam érdekében

Dell Latitude E7250

Kék RAM-modul és zöld mSATA SSD lemez

Ami a hardverberende­zéseket illeti, nagy meglepetés nem vár ránk. Az Ultrabookhoz Broadwell Intel Core i5 – i7 ötödik generációs processzor tartozik. Ez is a CPU alacsony feszültségű változata, amely a numerikus jelölés után U betűt is tartalmaz. A csökkentett energiafogyas­ztásnak köszönhetően az ultrabook hosszabb ideig tart az akkumulátorral történő működésnél, és nem melegszik túl, de másrészt ez a teljesítménynyel való kompromisszum. Normál irodai munkához, még akkor is, ha a laptopot dokkolóállomáshoz csatlakoztatja két Full HD monitorral, a teljesítmény könnyű. A processzorok fejlett Intel vPro technológiákat is tartalmaznak, amelyek megkönnyítik a vállalati hálózat menedzselését.

A 16 GB memóriát támogató DDR3L modulok szintén energiahatékonyak. Az Ultrabooks csak mSATA szilárdtestalapú meghajtókkal érkeznek. A lemezekhez képest ez alacsonyabb energiafogyasztást, gyorsabb adatkezelést és kevesebb adatvesztési kockázatot jelent a mechanikai sérülések miatt.

Különbségek a közönséges és a tapintható változatok között

Dell Latitude E7250

Matt fekete fedél a bal oldalon, karbon tapintású fedél a jobb oldalon

A 12,5"-es képernyő osztja a Latitude E7250-et két változatra – egy klasszikus 1366×768 matt tükröződésgátló matt panellel vagy egy 1920×1080 méretű Full HD fényes érintőképernyővel, amelyet a Corning Gorilla Glass borít.

Az ultrabook borítója a kijelző típusától függően is megváltozik. A tapintás nélküli változat matt fekete fedéllel rendelkezik, míg a tapintható változat lágy szénszálas fedéllel van felszerelve, mint az E7240 elődje. Ha nagyobb felbontású érintőképernyőt szeretne, akkor azt nem fogja megtalálni ebben a modellben. Mehet a nagyobb 14"-es Latitude E7450, amely már rendelkezik az FHD érintés nélküli változattal.

Precíziós business ultrabook

Dell Latitude E7250

Ultrabook E7250 a Dell Latitude E-family dokkoló állmoásában

1,25 kg tömeggel, beleértve a felhasználó által cserélhető akkumulátort, és 2,1 cm magassággal, a Latitude E7250 valóban kompakt és könnyen hordozható ultrabook. A felhasznált anyagoknak és a pontos konstrukciónak köszönhetően ez egy rendkívül tartós gép, amely még a mindennapi szállítás és használat során sem töredezik és reped meg. De hozzászoktunk a magasabb szintű Dell üzleti gépekhez. És ez az üzleti ultrabook az, amelyet tiszta lelkiismerettel használhatunk a Dell Latitude E7250 készülékhez.

Dell Latitude E7250 Business ultrabookok