Dell Latitude 5580 – 15,6" laptop két processzor generációval

Dell Latitude 5580 – 15,6" laptop két processzor generációval

Minőségi, megfelelő teljesítményű és biztonságú, márkás laptopot vásárolni nem könnyű feladat, különösen, ha korlátozott költségvetéssel rendelkezik, ami egyszerűen nem elég egy új csúcskategóriás laptopra. Ha nem akar kompromisszumot kötni a minőség terén, akkor lényegében csak egy lehetőség marad, hogy egy csúcskategóriás készülékhez nyúljon, mégpedig az, hogy felújított laptop mellett dönt. Lássuk, mit kínál a 15,6" Dell Latitude 5580 business modell.

Dell Latitude 5580

Stabil váz

Már első pillantásra látszik, hogy ez nem dizájn fogás, hanem egy komoly laptop. Az egész váz matt fekete színű, kivéve az ezüst Dell logót és a megerősített fém zsanérokat. A fedél felülete kellemes tapintású, nem olcsó, kemény műanyag, hanem egyfajta puhított felület, apró textúrával, amelyen annyira nem maradnak meg az ujjlenyomatok, mint a fényes műanyagon. Ahogy az a Dellnél megszokott, a váz precízen megmunkált, nem nyikorog és nem hajlik. A váz egész alja könnyen lecsavarozható, így teljes hozzáférést biztosít a belső alkatrészekhez.

Dell Latitude 5580

A laptop mérete a kijelző méretétől vezethető le, amely 15,6" képátlójú. Szóval ez a legnagyobb kialakítás, amely a business laptopokban megtalálható. Vannak HD vagy Full HD felbontású változatok, és érintőképernyős változattal is találkozhatunk. A nagyméretű kijelzőnek köszönhetően külső monitor csatlakoztatása nélkül is kényelmesen dolgozhat a laptopon. A Latitude 5580-ban teljes értékű billentyűzet is elfért, beleértve a numerikus részt is, amit sokan hiányolnak a kisebb laptopokból.

Nagy teljesítményű komponensek

A laptopban 6. vagy 7. generációs Intel Core processzorokat találhatunk, amire érdemes odafigyelni a választáskor. Nem mintha a CPU-k között jelentős különbség lenne a generációk között, de az újabb generáció a benchmark szerint 15%-kal erősebb, amit kár lenne figyelmen kívül hagyni. A Latitude 5580-ban általában Core i5 processzorokkal találkozhatunk alacsony fogyasztású U jelölésű kétmagos változatban, de négymagos i7 konfigurációk is kaphatók HQ jelöléssel. Ha négymagos konfigurációt választunk dedikált nVidia GeForce 930MX grafikus kártyával, akkor egy erős laptopot kapunk, amelyen nyugodtan játszhatunk például tankokkal, ami meglepően gyakori időtöltés minden korosztályban.

Dell Latitude 5580

Továbbá két DDR4 RAM foglalat is található benne, akár 32 GB RAM számára. A merevlemez egy klasszikus 2,5"-es SSD-vel vagy egy M.2-vel oldható meg, akár az ultragyors PCIe NVMe változatban is. Azonban csak egy lemez szerelhető be, így nem lehet M.2 és 2,5" SATA együtt.

Teljes csatlakoztathatóság

A Dell Latitude 5580 tisztességes alapvető csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik, amelyek 3 USB 3.1 portot, HDMI-t, VGA-t, RJ-45-öt és USB-C-t tartalmaznak. Így nem okoz gondot egy új külső monitor csatlakoztatása a laptophoz HDMI-n keresztül, vagy egy régi projektor csatlakoztatása VGA-n keresztül. Az irodában sok céges felhasználó értékelni fogja a Dell WD15 vagy WD19 USB-C dokkolóállomás csatlakoztatásának lehetőségét, amely tovább bővíti a csatlakoztatha­tóságot például DisplayPortokkal. A dokkolóállomás használatakor a laptop USB-C-n keresztül töltődik, így egyetlen kábellel csatlakoztatható az íróasztalon lévő külső monitorokhoz és perifériákhoz.

Dell Latitude 5580

Dell Latitude 5580 egy karcsú, 15,6" laptop, amelynek súlya nagyobb méretei ellenére 2 kg alatt van. Ha tehát egy megbízható, csúcskategóriás business laptopot keres, akár céges, akár otthoni használatra, akkor a Latitude 5580 konfigurációs lehetőségei közül biztosan fog tudni választani. Ráadásul prémium minőséget garantálunk, amelyről sok ügyfelünk a Heureka.cz-n azt nyilatkozta, hogy az állapota szinte megkülönböztet­hetetlen egy új laptopétól.

Válasszon felújított Dell Latitude 5580 laptopot