Dell OptiPlex 7040 irodai számítógép új lehetőségekkel

Dell OptiPlex 7040 irodai számítógép új lehetőségekkel

A vizuálisan azonos számítógépek három generációja után érkezik a Dell OptiPlex 7040 új dizájnnal, valamint testreszabott alvázzal. Fontos fejlesztések történtek azoknál az alkatrészeknél, amelyek nagyobb segességet biztosítanak. Vessünk közelebbről egy pillantást az új modellre, és nézzük meg, mit kínálhat nekünk.

Dell OptiPlex 7040

A dizájn megváltozása első látásra nyilvánvaló

Új konstrukció és dizájn

A korábbi generációkhoz viszonyított vizuális és tervezési különbségek egy pillanat alatt láthatóak. Az SFF-ben a Dell OptiPlex 7040 még kisebb lett és egy kompakt asztali számítógéppé vált, amely minden irodába jól illeszkedik. Semmilyen szükségtelen extravagáns elemmel nem találkozunk, és a logóval ellátott szürke téglalap kivételével az egész gép matt fekete.

Dell OptiPlex 7040

Bal oldalon az OptiPlex 7040, jobb oldalon az előző generációs OptiPlex 7020

A törékeny szürke rács helyett most egy fekete rács van, amelyet keret vesz körbe, valamint sokkal tartósabbnak tűnik, ami számunka nagyon jó hír. Normál használat mellett a egy régebbi rács sem megy tönkre, azonban a palettákon történő szállítás során gondot szokott okozni, így az eltörött rácsokat cserélnünk kell, ami felesleges plusz kiadás számunkra. Ennél a modellnál hasonló problémákat nem várunk. A kijelző panel egy kellemes meglepetést tartogat- a Dell logót a kijelző panel lehajtása után 45°-al elforgathatja, így függetlenül a laptop pozíciójától, a logó mindig megfelelő irányban lehet.

Dell OptiPlex 7040

A számítógép készen áll mind vertikális, mind vízszintes használatra

Új és eredeti csatlakozók

A számítógép kapcsolata SFF verzióban nagyon jó szinten van, és biztosan sokan elégedettek lesznek egy olyan HDMI porttal, amely hiányzott az előző generációból. Ezenkívül hátul 2× DisplayPort, COM, 2× PS2, 6× USB és RJ-45 hálózati csatlakozó található. Ez egy nagyon szép kombináció, mivel új portokat adunk hozzá, lásd a HDMI-t, de nem vesznek el a régiek sem, mint például a PS2 és a COM. A kiejlző panelen további 4 USB és egy audió kimenet található. Az összesen 10 USB port közül 6 USB 3.0 és az 1 PowerShare technológiával rendelkezik, tehát akkor is használható a perifériák csatlakoztatásásra, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Dell OptiPlex 7040

A csatlakoztatás kibővült egy HDMI-vel

A case új nyitása

Változáson ment át a case nyitása is, amely korábban a számítógép oldalán volt. Mostmár csak egy kék mozgatható gomb található a hátsü oldalán, amellyel az egész oldalat meg lehet lazítani. Ez jobb mind a gép egész megjelenésének szempontjéból, mind a a jelölés szempontjából, mivel tudjuk, hogy az összes kék alkatrész még a belsejében is különböző mechanizmusok feloldására vagy elmozdítására szolgál. Így szerszámok nélkül is könnyen kinyithatja az oldalsó panelt, az előlapot, a PCI kártya tartót, a CPU ventilátor fedelét, az otpikai meghajtóval és lemezzel rendelkező dobozt, amelyeket még részletesebben szét lehet szedni.

Dell OptiPlex 7040

A meghajtó tálca kék rendszereket tartalmaz az alkatrészek egyszerű eltávolításához

Új USSF nélkül

Az OptiPlex 9020-tól már megszoktuk, hogy a Dell a desktop verziót elhagyta. Az OptiPlex 7040 tovább halad és még USFF-t sem kínálja. Tehát marad a tower, amelyet inkább az asztal alá helyezünk, és amelyet klasszikus PCI kártyákkal lehet bővíteni, aztán a kompakt SFF asztali verzió, ahol csak az alacsony profilú PCI-kártyáknak van hely, és végül a legkisebb mikro verzió, ahol a bővítésre már csak az M.2 rések vannak, és a csatlakoztatáshoz külső adapterre van szükségünk. Ugyanakkor egy ilyen modell 3 féle verziójának választása is elegendő lehet.

Dell OptiPlex 7040

Az SFF kialakítás low profile típusú PCI kártyát is elfogad

Új komponensopciók

A belső alkatrészek számára örömet okoz az Intel Core 6. generációs Skylake-t. Ezek a processzorok már támogatják a HEVC h.265 4k videó dekódolást, és beépítik a HD Graphics 530 integrált chipet, amely a fejlesztés során nagymértékben előrehaladtak, és most már alkalmasak még az igényesebb munka elvégzésére is. A RAM memória egy új típusú DDR4, amely magasabb 2133 MHz frekvenciát kínál a gyorsabb működéshez. H mennyire érzékeli majd ezt munkája során, az már egy másik kérdés – ha igazán igényes felhasználók közé tartozik, akkor segíthet majd Önnek. Használhat hagyományos SATA meghajtókat, de az M.2 nyílás is rendelkezésre áll. Ha rendkívül gyors M.2 NVMe tárolást használ, akkor olyan gépet kap, amely 2021-ben továbbra is kategóriájának csúcsán helyezkedik el, annak ellenére, hogy ez egy felújítás. Teljesítményében a Dell OptiPlex 7040 valóban sokat kínál.

Dell OptiPlex 7040

A tábla egyértelműen jelzi, hogy a memóriamoduloknak DDR4 típusúaknak kell lenniük

Új szellő az irodájában

Ha gyors irodai számítógépre van szüksége az igényesebb munka elvégzéséhez, akkor a Dell OptiPlex 7040-ben teljes mértékben megbízhat. Biztonságosan teljesíti az Ön magas elvárásait, amelyet a több monitoron végzett munkája során igényel, anélkül, hogy egy év alatt újabb modellre kellene cserélnie. Egy jó irányba tartó kellemes fejlődésről van szó.

Dell OptiPlex 7040

Az OptiPlex 7040 egy gyors irodai gép

Válasszon használt Dell OptiPlex irodai számítógépeink közül. A konfigurátor segítségével testreszabhatja a konfigurációt az Ön igényei szerint, és a jótállást akár 4 évre meghosszabbíthatja. Ha valami különlegesre van szüksége a géphez, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, örömmel biztosítunk mindent az Ön számára.

Dell OptiPlex 7040 irodai számítógépek raktáron