Dell OptiPlex 7070 – megbízható 9. generációs számítógép

Dell OptiPlex 7070 – megbízható 9. generációs számítógép

Dell OptiPlex 7070 megbízható, csúcskategóriás modell az üzleti ügyfelek széles körének. 2019-ben újdonságként került forgalomba, Tower, Small Form Factor (SFF) és Micro változatban. Az OptiPlex 7070 számos konfigurációs lehetőséget kínál, amelyek közül csak kevesen ne tudnának választani. A hangsúlyt a vállalati hálózat egyszerű adminisztrációjára és biztonságára is helyezik.

9. generációs processzor

Az OptiPlex 7070-nél öt különböző 9. generációs Intel processzorral is találkozhatunk, ami szokatlanul széles választék. A kínálat 2 magos Pentiumnál kezdődik, majd 4 magos Core i3, 6 magos Core i5, 8 magos Core i7 és néhány esetben Core i9-et is találhatunk úgyszintén 8 maggal. A legkisebb Micro változatban az alacsony feszültségű T megjelölésű processzorok találhatóak, melyek általában energiatakaré­kosabbak.

Dell OptiPlex 7070

A processzor egy integrált Intel UHD 630 grafikus chipet tartalmaz, amely akár 3 monitor csatlakoztatását és akár 4K felbontást is támogatja. A legtöbb esetben azonban az OptiPlex 7070 csak 2 DisplayPort kimenetet tartalmaz, így dedikált grafikus kártya hozzáadása nélkül maximum 2 monitort tudunk csatlakoztatni.

Gyors memória és merevlemezek

A RAM elérheti akár a szerverkapacitást is, mivel a maximum 64 GB DDR4. A szerverekkel ellentétben azonban ez non- ECC memória, azaz egy standard asztali megoldás. Míg a Tower és az SFF 4 DIMM bővítőhellyel rendelkezik, a Microban csak 2 van, maximum 32 GB-ig. De a 16 GB elegendő az irodák és cégek mindennapi, de megerőltető munkához is, így a legtöbb felhasználó számára a maximális értékek csak érdekes elméleti határ maradnak.

Dell OptiPlex 7070

A merevlemezeknél más a helyzet, a felhasználók sokkal nagyobb százaléka minden bizonnyal kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. A Tower és SFF változatokba egy klasszikus 3,5" HDD-t vagy két 2,5" HDD-t vagy SSD-t, valamint egy ultragyors M.2 NVMe SSD-t tehetünk. Így még egy kompakt számítógépből is képes nagyon gyors és nagy tárolókapacitású gépet létrehozni.

Egyszerű hozzáférés a komponensekhez

Szerkezetileg a Dell OptiPlex 7070 régóta tartja magát ehhez a rendhez, ami könnyű és gyors hozzáférést tesz lehetővé a komponensekhez csavarhúzó vagy egyéb szerszámok nélkül. Minden lenyitható és mozgatható rendszer egyértelműen kék színnel van jelölve, és használatuk meglehetősen intuitív. Az OptiPlex 7070-el felszerelt cégekben az informatikai rendszergazda sok időt takarít meg az alkatrészek cseréjénél és a számítógép tisztításánál.

Dell OptiPlex 7070

Nem korlátolt csatlakozás

Míg az újabb laptopok szokása a minimálisra csökkenteni a csatlakozók számát és típusát, a számítógépek továbbra is betartják a jól bevált szokásukat. Az OptiPlex 7070 Tower és SFF verziókban a jó öreg PS/2 billentyűzet és egér csatlakozót, valamint a soros csatlakozót is (COM) találhatunk. A videokimenetekből azonban már nem analóg VGA vagy DVI, hanem 2× digitális DisplayPort van. Ezután már csak a klasszikus RJ-45 LAN-hoz, audioport, valamint számos USB 3.1, USB 2.0 és egy USB-C áll rendelkezésünkre. Opcionálisan a számítógép rendelkezhet egy harmadik videokimenettel (VGA, további DisplayPort vagy HDMI), de az esetek nagy részében a számítógép ez nélkül lesz.

Dell OptiPlex 7070

Modern számítógép minden helyzethez

Akár az irodába, iskolába vagy otthonra keres számítógépet, a Dell OptiPlex 7070 minden helyzetben jól megállja helyét. Ez egy modern, nagy teljesítményű PC, amely TPM 2.0 biztonsági modullal és teljes Windows 11 támogatással rendelkezik, felújított számítógépként az eredeti ár töredékéért vásárolhatja meg, és így csúcskategóriás márkás modellt kaphat kedvező ár-érték aránnyal.

Válasszon felújított Dell OptiPlex 7070 számítógépet