Dell Precision 7510 és 7710 – mobil munkaállomás profiknak

Dell Precision 7510 és 7710 – mobil munkaállomás profiknak

Dell Precision 7510 és 7710 notebookok nagy előrelépést jelentenek a Dell mobil munkaállomásaiban. Ugyanis ez a két modell csak néhány paraméterben tér el, szóval egyszerre mutatjuk be őket és az esetleges különbségeket megemlítjük. A legalapvetőbb különbség a képernyő mérete – a 7510 egy 15,6" notebook, míg a 7710 17,3".

Új dizájn és anyagok

Dell Precision 7510

Ha ismerik az előző generációjú Dell Precision munkaállomásokat, azaz az M4800 és M6800 modelleket, Bizonyára elsőként a dizájnjuk fogja magukkal ragadni. Az egész vázat újratervezték és más anyagokat használtak. A fedélen karbon mintát találunk, amely régebben az érintőképernyős változatokra volt jellemző, de a Precision 7510 és 7710 esetében a nem érintős változatoknál is ezt találjuk. Egészében az új modell stílusosabb és vékonyabb, de az ultrabookokkal nem tudna, de nem is szeretne versengeni. Mindenekelőtt ugyanis a váz elegendő helyet biztosít az effektív hűtésnek, amivel a Dell dicsekszik. Ennek a processzort turbo módban is tovább kellene hűtenie, mint ahogy az előző modellek voltak képesek.

Xeon processzor ECC támogatással

Dell Precision 7510

A Dell Precision 7510 tervezői notebook 6. generációs négymagos processzort tartalmaz és először kínál mobil Intel Xeon v5-öt. A Xeont mindenekelőtt úgy ismerjük, mint szerverprocesszort, amelyet asztali munkaállomásokban találhattunk. Mobil változatban most először láthatjuk és a Core i7-tel szemben lényegében egy előnye van – Támogatja az ECC típusú RAM memóriát. Ezek képesek érzékelni és felismerni a memória hibáit, amelyek az ECC nélkül az alkalmazás lefagyását vagy rendszer újraindítását okozhatnák. Maximum 64 GB RAM köthető be, akár klasszikus DDR4, akár ECC DDR4.

Merevlemezek és grafikus kártyák lehetőségei

Dell Precision 7710

A Precision 7510 tárhelye megoldható rendkívül gyors PCIe M.2 NVMe lemezekkel. De rendelkezésünkre áll a klasszikus SATA M.2 vagy szokásos 2,5" SATA lemez foglalat is. A nagyobb Precision 7710 3 lemezfoglalatot kínál, méghozzá két PCIe M.2 foglalatot, és egy SATA foglalatot 2,5" vagy M.2-re. A felhasználó így ideálisan kombinálhatja az ultragyors M.2 NVMe lemezt az operációs rendszerre és alkalmazásokra az olcsóbb nagy kapacitású 2,5" SSD-vel adatokra és projektekre.

benchmark

Úgy, ahogy az összes munkaállomásnál, a Precision mobil munkaállomásoknál is professzionális nVidia Quadro vagy AMD FirePro grafikus kártyákat találunk. Amíg a Precision 7510 legfeljebb M2000M kártyát tartalmazhat, a 17,3" változat, a 7710 erősebb M3000M vagy akár M5000M kártyákat tartalmazhat. Fentebb láthatja a pontozott összehasonlításukat a PassMark benchmark alapján. Habár a legerősebb kártya csak elhanyagolhatóan tűnik jobbnak, mint az M4000M, nagy különbség van a memóriában. Az M4000M-nek 4 GB GDDR5 van, az M5000M-nek viszont 8 GB. Ennek nem feltétlenül, de meglehet, hogy fontos szerepe lesz a notebook felhasználásától függően.

Csatlakoztathatóság választható USB-C-vel

Dell Precision 7710

Ezeknek a notebookoknak a csatlakoztatha­tóságuk teljesen klasszikus és elegendő. A monitor csatlakoztatásához jelen van HDMI és mini DisplayPort is. Fontos az E-family dokkoló csatlakozó a jól ismert Dell PR02X és PR03X dokkolóállomá­sokhoz. A Precision 7510 és 7710 nem feltétlenül, de tartalmazhat Thunderbolt verziójú USB-C csatlakozót. Ez választható felszerelés, szóval nem feltételezhetjük, hogy minden darab tartalmazza. Ha az USB-C jelen van, a csatlakoztatás lehetőségei jelentősen számosabbak, mivel ezen keresztül csatlakoztathatjuk a Dell WD15 és WD19 dokkolóállomásokat, amelyek sok más csatlakozót tartalmaznak.

Tanúsított megoldás profiknak

Dell Precision 7710

Dell Precision 7510 és 7710 nagy teljesítményű munkaállomások robusztus szerkezettel, de mégis modern dizájnnal. A Dell a Precisionok fejlesztésénél együttműködik az Adobe, Autodesk, Solidworks és más cégekkel, hogy biztosítva legyen a maximális hardware optimalizáció a professzionális munkához ezeknek a cégeknek a software-eivel. Ennek köszönhetően a Precisionoknak ISV tanúsítványuk van, ami problémamentes működést biztosít a CAD/CAM-hoz leggyakrabban használt programoknál. Ha professzionális munkaállomás teljesítményére van szüksége mobil kivitelezésben, a Dell Precision notebookok a megfelelő választás Önnek.

Alkotói Dell Precision notebookok raktáron