Dell Precision T7610 – jól átgondolt szerkezetű munkaállomás

Dell Precision T7610 – jól átgondolt szerkezetű munkaállomás

Hogy is néz ki belülről a hatalmas Dell Precision T7610 tower gépháza? Nézzünk meg néhány érdekességet a következő képeken.

Irányított levegőáramlás

Dell Precision T7610

Légcsatornák a memóriához

Ha fontos Önnek számítógépe hosszú élettartama és megbízhatósága, nagyra fogja értékelni a légcsatornákat, melyek körbehaladják mind a 16 RAM memória bővítőhelyét, amely a processzor légcsatornáját is képezi. Pusztán a gépház mérete nem biztosít megfelelő hűtést, ha a levegő csak bent forog és nem megy ki a gépházból. Viszont a Dell Precision T7610 jól át van gondolva, szóval a forró levegő a két processzortól rögtön ki van vezetve és nem kering a többi alkatrész körül.

Könnyen cserélhető merevlemezek

Dell Precision T7610

Egyszerű hozzáférés a merevlemezekhez

A lemezek az oldalsó panelek eltávolítása után nem láthatóak, mivel az elülső részben helyezkednek el a válaszfal mögött az alaplappal együtt, amelyekhez az elülső panel egyszerű lehajtásával hozzáférünk. Ezután az alsó részben rögtön láthatjuk a 4 bővítőhelyet a merevlemezekre, melyeket szerszám nélkül is kihúzhatunk és kicserélhetünk.

Tápegység eltávolítása anélkül, hogy aggódjon a kábelek miatt

Dell Precision T7610

Lecsatlakoztatott kihúzott tápegység

Az óriási 1300W teljesítményű tápegység úgyszintén külön van választva, az alaplap mögött és rögtön két ventilátorral van ellátva. Egyszerűen a kék kar megnyomásával eltávolítható anélkül, hogy foglalkoznunk kellene a kábelekkel. A kábelek áramköre a hátsó részben található és a tápegység egy saját csatlakozón keresztül csatlakozik hozzá.

Mechanizmusok és csatlakozók a PCIe kártyákhoz

Dell Precision T7610

Csavar nélküli tartók a PCIe kártyákhoz

A grafikus, és más PCIe kártyákat úgyszintén egyszerűen cserélhetjük csavarhúzó nélkül. Elég elbillenteni az oldalsó panelt és feloldani a kék mechanizmusokat, amelyek a hátsó részt tartják, amely egy fém elemhez van rögzítve.

Láthatjuk, hogy a Dell Precision T7610 nagyon jól át van gondolva. Minden alkatrész könnyen hozzáférhető, gyakorlatilag szerszám nélkül. Emellett a gépház úgy van kialakítva, hogy a levegőáramlás a lehető legeffektívebb legyen. Így a Dell Precision T7610 nyugodtan használható nehéz 3D projektek rendereléséhez, de akár tower szervernek is.

Dell Precision T7610 munkaállomás raktáron