Dell Wyse 5070 – passzív számítógép virtuális munkakörnyezetbe

Dell Wyse 5070 – passzív számítógép virtuális munkakörnyezetbe

Dell Wyse 5070 vékony kliens egy energiatakarékos számítógép passzív hűtéssel. Úgy tervezték, hogy biztonságosan és hatékonyan működjön hálózatokban és a Citrix, Microsoft, VMware és Amazon WorkSpaces virtuális munkakörnyeze­tekben. A Dell testre szabott ThinOS operációs rendszerével a bevezetés és a telepítés legfeljebb 10 percet vesz igénybe.

Dell Wyse 5070

Passzív hűtés

A Wyse 5070 4-magos Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal érkezik. Ez egy passzív PC, ami azt jelenti, hogy nincsenek mozgó alkatrészei, tehát ventilátorok sem. Ezáltal a számítógép teljesen csendes és ellenálló a mechanikai sérülésekkel vagy a csapágyak eltömődésével szemben. A Wyse vékony klienseknél megszoktuk a passzív hűtést, de azok általában sokkal gyengébb Atom processzorokkal rendelkeznek.

Dell Wyse 5070

Memória és tárhely

A DDR4 típusú RAM számára 2 SODIMM foglalat áll rendelkezésre, amelyek kapacitása elérheti a 16 GB-ot. A tárhelyről beépített 16 GB vagy 32 GB eMMC flash memória gondoskodik. Az alaplapon azonban találunk egy M.2 foglalatot, így akár 256 GB-os M.2 SSD is csatlakoztatható.

Dell Wyse 5070

Csatlakozók

A perifériák csatlakoztatásához a Wyse 5070 összesen 8 USB portot kínál, amelyek közül az egyik USB-C. A hátoldalon találunk egy soros COM-portot, LAN-t és két DisplayPortot. A megjelenítéshez két monitor csatlakoztatható akár 4K, 3840×2160 felbontással. A modell Extended változata további csatlakozókat kínál, de még a klasszikus Slim is tartalmazhat választhatóan további portokat, a variabilitás itt sokkal nagyobb, mint a klasszikus asztali gépeknél. WiFi modul is hozzáadható, amival a hátsó részből antennák fognak kiállni.

Dell Wyse 5070

Kialakítás

A Dell Wyse 5070 váza majdnem ugyanazokkal a méretekkel rendelkezik, mint az irodai OptiPlexek Micro kivitelben. Az 1,2 kg-os súly és a külső adapterrel megoldott tápellátás is szinte azonos. Nem meglepő így, hogy mindenféle állvány és monitortartó kapható hozzá. Még maga a váz is tartalmaz VESA 100 interfészhez való rögzítőket.

Dell Wyse 5070

Operációs rendszer

Ha vékony és erős klienst keres, akko a Dell Wyse 5070 egy megfontolandó választás. A 16 GB eMMC memóriájú verzión csak ThinOS-t használhat, viszont az M.2 SSD-vel való bővítés után telepítheti a Windows 10 IoT Enterprise rendszert. Csupán Öntől függ, melyik megoldást választja.

Dell Wyse 5070

Dell Wyse 5070 vékony kliens raktáron