Workstation új generáció - Dell Precision T5810

Workstation új generáció - Dell Precision T5810

Dell Precision T5810 grafikus állomások új generációja elődjeire épít, így az első pillantásra nehéz megérteni a különbségeket. Ez nem egy teljesen forradalmi gép, hanem egy jól megalapozott és hibakeresett sorozat kellemes fejlődése. És ez sok olyan szakember számára segítséget nyújt, akiknek szükségük van egy nagy teljesítményű gépre, amelyre támaszkodhatnak.

Dell Precision T5810

Az elülső oldalon van egy rács, amelyen keresztül a ventilátorok levegőt szállítanak a hűtéshez

Fejlettebb alkatrészek

Amit elvárhatunk egy új generációs munkaállomástól, azt megkapjuk – fejlett CPU-k, gyorsabb RAM, lemez- és grafikus kártya továbbfejlesztett képességei … Nyilvánvalónak hangzik, de néhány elemben ugrás történt, amely jelentős hatással van a teljes rendszer sebességére.

Dell Precision T5810

A megható tálca oldalsó fedele könnyen nyitható, így könnyű hozzáférhetőséget biztosít az alkatrészekhez

Az E5–1600 v3 sorozat Intel Xeon processzora a Turbo Boost Max 3.0 technológiával rendelkezik. Különböző tényezők alapján dönt arról, hogy miként növelheti a processzormagok gyakoriságát annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb és leghatékonyabban elvégezzék a végrehajtandó feladatot. A magok optimális teljesítményétől és a folyamat fontosságától függően a technológia a maximális hatékonyság érdekében elosztja a terhelést. Ez mind a gyorsulást, mind a processzor kevésbé vagy egyenletes kopását eredményezi.

Megoldott hűtés

Újabban a Precision T5810 DDR4 RAM-mal rendelkezik, ami magasabb frekvenciát és ezáltal sebességet jelent. Az E5–1600 v3 processzorokkal 2133MHz frekvenciákat használhat, magasabb E5–2600 v3-ig 2400MHz-ig. A memória egy „szerver“ ECC a maximális megbízhatóság érdekében és 8 DIMM bővítőhely érhető el a táblán.

Dell Precision T5810

A rések hideg levegőt vezetnek az elülső ventilátorokból a RAM memória modulokon keresztül

A RAM memória modulokat egy hosszúkás borítás alatt rejtik el, amely biztosítja a megfelelő légáramlást a tokban és ezáltal az alkatrészek megfelelő hűtését. A memória cseréje azonban nem olyan nehéz feladat, amelynél szakember segítségére lenne szükség. A tálca belsejében lévő összes mozgatható rendszer kék színnel és nyilakkal van megjelölve, tehát a munka velük intuitív és igazán egyszerű.

Lemezek, grafikák, forrás, professzionalizmus, hatékonyság

Legfeljebb három 3,5" vagy négy 2,5" merevlemez illeszthető be. A 0., 1., 5. és 10. típusú RAID tömbök támogatottak. Mint mindig, az operációs rendszert is jó telepíteni egy gyors SSD-re. A T5810 készülékkel még gyorsabb M.2 SSD-t csatlakoztathatunk a PCI-e adapter segítségével, hogy kissé nagyobb sebességet és nagyobb kényelmet érjünk el. A SAS meghajtókat egy hozzáadott vezérlő is támogatja.

Dell Precision T5810

A grafikus teljesítményt professzionális nVidia Quadro kártyák biztosítják

A grafikus kártyák külön fejezet. Professzionális nVidia Quadro vagy AMD FirePro készüléket használnak, amelyekről az korábbi cikkben olvashat.

A nagy teljesítményű alkatrészek, a processzor és különösen a grafikus kártyák erős tápellátást igényelnek. A T5810 szokásos megoldása a 685 W vagy a 825 W 80 Plus Gold tanúsítvánnyal ellátott tápegység, amely nagy hatékonyságot és ezáltal kevesebb hőveszteséget jelent. Az áramellátás könnyen hozzáférhető, és ha nem biztosítja a biztonsági csavarral, akkor könnyen kihúzható az állomás hátuljáról anélkül, hogy a kábel kihúzásával kellene bajlódnia. A tápegység cseréje tehát nagyon egyszerű és gyors.

Átgondolt tálca

Az egész szekrény erős és alumínium fogantyúval rendelkezik a könnyű hordozhatóság érdekében, akárcsak az előző Dell Precision generáció. A szekrény különféle helyein műanyag vagy fém hurkokat találunk a kábelek rögzítéséhez. Ennek eredményeként a belső rendet meg lehet tartani még a „kezelt” gépen is, hogy semmi ne akadályozza meg a légáramlást. Az alkatrészek hűtése érdekében a munkaállomás elülső ventilátorokkal van felszerelve, amelyek beszívják a levegőt, és átfújják a szekrényen és a tengelyeken. Egyéni hűtőventilátora, mint általában a gépnek és a grafikus kártyának is van.

Dell Precision T5810

A nem használt kábelnek saját helye ban, ahol rögzítve van és nem zavarja a légáramlást

Ha a használt grafikus állomásokat közül választ, a Dell Precision T5810-el nem lép mellé. Megtartja a korábbi generációk kifinomult kialakítását, de az egyes komponensek generációs fejlődésének köszönhetően nagyobb sebességet kínál, amelyet minden felhasználó kétségtelenül értékelni fog. A gép ISV-tanúsítással is rendelkezik, hogy biztosítsa a professzionális CAD/CAM alkalmazások és grafikus szoftverek kompatibilitását és megfelelő működését. Próbáld ki a Precision T5810 munkaállomást, és győződjön meg saját maga.

Dell Precision T5810 munkaállomás raktáron