Alkalmas a felújított gép a karácsonyi ajándéknak?

Alkalmas a felújított gép a karácsonyi ajándéknak?

Közeleg a karácsony és Ön biztosan azon gondolkodik, milyen ajándékot válasszon szeretteinek. A felújított számítógép vagy laptop érdekes lehetőség lehet. Azonban lehet elképzeli mi lenne akkor, ha a megajándékozott kicsomagolja az ajándékot és talál egy használt laptopot. Felmerül rengeteg kérdés, amelyeket meg kell válaszolni. Tekintettel arra, hogy a gép használva volt, a laptopon apró karcolások vannak és nincs szépen becsomagolva. Egy biztos – a mechanikai sérülés nincs hatással a laptop működésére, de a megjándékozottnak kedvét szegheti és Önnek, az ajándékozónak pedig jelentős nehézséget okoz annak elmagyarázásában, hogy „nem számít, ha használt, a lényeg, hogy működik“, a karácsony azonban az érzésekről szól, ezért mindegyikünk megpróbálja megvédeni ezt a helyzetet.

A használt vs felújított laptop billentyűzete

Ezt a tendenciát a karácsonyt megelőző időszakban megrendelésekre vonatkozó megjegyzésekben látjuk. Ugyanaz a motívum újra és újra megismétlődik, amikor az ügyfelek kérik, hogy szép darab kerüljön elküldésre:

  • Kérnék egy olyan darabot, amely a lehető legjobb optikai állapotban. Ez egy ajándék lesz. Köszönöm.
  • Kérem, hogy a borító ne legyen összekaparva, ez lesz apa karácsonyi ajándéka.
  • Kérjük, válasszon olyan tökéletes laptopot, amelyen nincs sérülés. Megígértem a főnökömnek, hogy szép lesz, a laptop az ő részére lesz.
  • Szükségünk van olyan monitorra és munkaállomásra, amelyeken nem látszanak a használat jelei, köszönöm.
  • Kérjük, hogy ugyanolyan minőségű laptopokat küldjenek mint a legutóbbi rendelésnél, igazán tökéletesen néztek ki.
  • Jó napot, kérem, a lehető legszebb állapotú laptopot küldje. Karácsonyi ajándék lesz. Nem lehetnek koptatott sarkak vagy karcolások. Tavaly vettem Önöktől egy számítógépet, és nagyon jól nézett ki.

Igen, tisztában vagyunk ezen kérések fontosságával, de nálunk a hibátlan állapot alapkövetelmény.

Hogy történik ez általában

A legtöbb felújított technikával foglalkozó cég a termékeit A, A-, B+, B stb. kategóriákra osztja. Néhány marketing-okokból prémium, standard és economy kategóriát hozott létre. Mások platinum, gold, silver, bronze kategóriát stb. Nem számít, hogy az eladónál mire megy ki a játék és hogyan nevezi a kategóriákat. Fontos, hogy az árukat minőségi kategóriákba sorolják, és Önnek mint vásárlónak mindig ellenőriznie kell, hogy az Ön által kiválasztott termék melyik minőségi kategóriában található a termék keresésekor. A legtöbb esetben a kategória meghatározza a termék hibáinak körét, és Ön még mindig nem tudja, hogy az adott terméknek milyen vagy milyen mértékű sérülése (kopása) van. Technikailag nehéz minden egyes darabot fényképezni és fotókat feltölteni az internetre. Ezen túlmenően a legtöbb hibát, még ha szemmel is látható, nem lehet fényképezni. Tehát „zsákbamacskát ves­z“.

Hogy történik ez nálunk a Technimaxnál

Mi már néhány évvel ezelőtt azt mondtuk, és minden termékünkben fenntartjuk az A+ minőséget. Vagyis nincs karcolás, horpadás vagy egyéb mechanikai sérülés. Mit kell tennünk ezért? Átlagosan az áruk több tíz százalékát visszaküldjük a szállítónak pusztán azért, mert a külső állapot nem felel meg az A+ minőségi garanciánknak. Ha a gép bármelyik részén látható kopás, kicseréljük az alkatrészeket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például a laptopok több mint felénél ki kell cserélnünk a kijelzőt, a palmrestet vagy a backovert. A szokásos kijelző vásárlása több mint 13000 Ft-ba kerül számunkra és ebben még nincs benne a munka. Tehát érthető, hogy egy laptop eladási ára valamivel magasabb lehet, mint a konkurens cégeknél. Cserébe azonban egyértelmű hozzáadott értéket kínálunk Önnek és a biztosítjuk a kiszállított áruk kiváló állapotát. Nem fogja szégyellni a saját laptopját. Ha ajándékba vásárol számítógépes felszereléseket, akkor nem kell aggódnia olyan idegesítő kérdések miatt, mint például: „… de van egy karcolás a borítón“, „… van egy vakdugó a hátulján“ vagy „… észrevettem itt apró repedéseket a sarokban.“

Hagyományos számítógép összehasonlítva a Technimax felújított gépeivel

Ha szeretné biztosan tudni, hogy valóban minőségi termékről van szó, nem szükséges a megrendeléshez megjegyzésbe írnia, habár ezt természetesen megtiltani nem fogjuk.

Ha karácsonyi ajándékot választ, mindenképpen vegye fontolóra, hogy az ajándékozottnak tényleg örömet szeretne okozni és kellemes hangulatot teremteni a kicsomagoláshoz, vagy inkább kellemetlen kérdésekre szeretne válaszolni az ajándékon található kaparások és látható használat miatt.

Kellemes ajándékválasztást kívánunk!


P.S. Még kiegészítem, hogy az asztali gépek esetében az eladók többsége nem sorolja minőségi kategóriákba, csupán „Ez használt, mégis mit szeretne, kedves vásárló?“ Azonban mi pontosan definiált A+ minőséget kínálunk minden kategóriába, tehát az asztali gépeknél is. Így biztos lehet abban, hogy nem kap összekapart felületű gépet? Szégyenkezni szeretne azért, amit választott, vagy szeretne valami olyannal büszkélkedni, amely igazán szép?