Használt berendezések garanciája

Használt berendezések garanciája

A használt berendezések garanciája olyan paraméter, amely minden vásárlót érdekel. Noha a polgári törvénykönyv meghatározza a garancia minimális időtartamát, a kereskedelmi törvénykönyv ezt alapvetően nem szabályozza. Ezért ellenőrizni kell, hogy az adott eladó milyen garanciát vállal.

Azok a megbízható kiskereskedők, akik bíznak a termékeikben, 3 év garanciahosszab­bítást kínálnak. Gyakran nem is kell költenie a jótállás meghosszabbítására, de ha az eladó kínálja, az azt jelzi, hogy az eladó maga is bízik a technológiában, és legalább három évig képes garanciát vállalni a termékért.

Ezzel szemben az a kereskedő, aki csak rövidebb jótállást nyújt és nem kínálja fel annak meghosszabbítását, nem feltétlenül ideális partner a lehetséges komplikációk kezelésére. Nem csak a későbbi ingyenes reklamáció lehetetlensége miatt, hanem azért is, mert feltételezhetjük, hogy a rövid jótállású kereskedő sem a reklamációt, sem a problémákat nem tudja azonnal megoldani. Fontos tudni, hogy nemcsak a vásárolt gép hibája lehet, hanem lehet, hogy idővel szeretné bővíteni azt más alkatrészekkel, kompatibilis tartozékokkal,vagy valamilyen módon mechanikusan megsérti. Még hasonló esetekben is az eladónak segítenie kellene segélydíjért cserébe.

Garancia utáni szolgáltatás

Azt javasoljuk, hogy vásároljon olyan kereskedőktől, akiknek az Ön által választott modellből hosszú távú raktárkészlettel rendelkeznek és garancia utáni szolgáltatást nyújtanak. Kerülje a különleges akciókat. Örül, ha nagyon olcsón vásárol felszerelést, bár garanciaválla­lással, de ha egy év elteltével megrongálja a gépet, vagy ha valamelyik alkatrész nem működik, akkor beszállítója valószínűleg elutasítja a javítási igényt, azzal, hogy nem rendelkezik alkatrészekkel, vagy hogy az új alkatrészek túl drágák. A hardvert le kell írnia, és újat kell vásárolnia.

Ezen kívül ellenőrizze, hogy a viszonteladói ajánlat tartalmaz-e különböző gyártóktól származó modelleket. Ez a széles választék jó, de egyértelmű, hogy nem rendelkezik elegendő pótalkatrésszel minden kiskereskedelmi modellhez, és szinte biztosan nem lesz elérhető egy vagy két év után. Válasszon a szakemberek közül, akik bizonyos márkákra, típusokra vagy modellekre összpontosítanak. Nagyon valószínű, hogy elegendő alkatrész van raktáron elfogadható áron, és valóban szakemberek a gépek gyártásában.

További információk

További információra van szüksége a használt számítástechnika kiválasztásáról? Ezután szakértő tanácsát veheti igénybe, aki több mint 15 éve szakosodott a Dell használt számítástechni­kájára.

Hogyan válasszunk
használt számítógépet
Hogyan válasszunk
használt laptopot
Hogyan válasszunk
használt LCD monitort
Hogyan válasszunk
használt nyomtatót