Hogyan válasszon használt laptopot

Hogyan válasszon használt laptopot

Örülünk, hogy érdeklik a tanácsaink, amelyek segítenek a megfelelő használt laptop kiválasztásában. Minden felhasználó igényei és lehetőségei teljesen eltérőek. E két információ figyelembevételével képesek vagyunk Ön számára a lehető legmegfelelőbb laptopot kiválasztani.

Rögtön a legelején tisztázzuk, hogy nem a legjobb és legerősebb gépet fogjuk keresni a piacon, ha nincs feltétlenül szükségünk rá. Minden logikusan gondolkodó ember azt az utat keresi, amely a legtakarékosabb, így ez az egyik dolog, ami alapján választani fogunk.

Erősen ajánlunk 3 témát áttanulmányozni, mielőtt a megfelelő számítógép kiválasztásába kezd. A következőkről van szó:

Új x Használt
Garancia
Raktárkészlet

Laptop modell

Tehát, ha úgy dönt, hogy használt laptopot vásárol egy saját márkával, saját háttérrel rendelkező szakembertől, akkor ki kell választania a megfelelő modellt.

A laptop kiválasztásakor az alapvető tényező az, hogy többet utazik-e laptopjával, vagy asztali számítógépének helyettesítőként használja-e, és ritkábban hordozza. A gyakori utazáshoz 10"- 13" -es LCD kijelzővel rendelkező laptopok alkalmasak, amelyeknek nemcsak a méretük, hanem a súlyuk is kisebb. De el kell ismernünk, hogy a kisebb kijelzőn való munka kevésbé kényelmes, és különösen a rossz látású felhasználók elégedetlenségét okozhatják. Tehát ha nem utazik sokat, akkor legalább 15"-es LCD-vel rendelkező laptopokra összpontosíthat. Ezek a nagyobb méretűek, súlyuk és akkumulátorka­pacitásuk nagyobb. A hétköznapi felhasználók számára ez nem nagy akadály, azonban, ha nagyon gyakran utazik, akkor nem javasoljuk ezt a variációt.

Ha nem tudja, válassza az arany középutat, azaz a kb. 14"-es LCD-kijelzővel rendelkező laptopokat, amelyek bizonyos kompromisszumot jelentenek és ezért is vásárolják őket a leggyakrabban. Ha kiválasztottuk a kategóriát, megbeszélhetjük az egyes paramétereket.

Operációs rendszer engedélye

A Windows operációs rendszer az egyik leggyakrabban illegálisan használt program. Felhívjuk figyelmét, hogy csak egy legális operációs rendszer biztosítja a megfelelő aktiválást, frissítést és az adatok biztonságát. Ha később bebizonyosodik, hogy a Windows OS illegális példányát használja, akkor jelentős büntetésekkel kell számolnia, még akkor is, ha a számítógépet nem üzleti célra használja, A vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a megvásárolt laptop valóban tartalmazza az operációs rendszer jogszerű eredetének jövőbeni igazolásához szükséges összes elemét. Ön, a tulajdonos vagy a felhasználó, és nem az eladó, a felelős a számítógépén használt szoftverért. Tehát ellenőrizze:

1) hogy a megrendelni kívánt laptop rendelkezik-e „COA label” néven ismert licenccímkével, és ugyanazzal a licenccímkével rendelkezik, mint amelyet vásárol

2) a Windows operációs rendszer előzetesen telepítve van-e

3) azt, hogy a számla pontosan megjelöli-e a szállítmányban szereplő engedélyt, amely szándékában áll használni

Ezért, ha a Windows 10-et tervezi használni, fel kell tüntetni a verziót és a nyelvi verziót. Ezenkívül a számlának szó szerint meg kell jelölnie, hogy engedélyről van e szó vagy csak „COA tag” vagy „COA Windows…” A feltüntette engedélynek így kell kinéznie: „Windows 10 Professional 64 bites HU MAR licenc“. Itt egyértelmű, hogy a Windows 10 Professional 64 bit engedélyről van szó magyar nyelven. Ha az eladó megakadályozza, hogy a számlán ezek fel legyenek tüntetve, javasoljuk, hogy lépjen vissza a vásárlástól, vagy vegye fel a kapcsolatot a Microsoft céggel.

Egyéb paraméterek

A műszaki paraméterek gyakran a laikusok számára csapdát jelentenek. Nehéz bennük orientálódni, és a választásukkor nem tudják hová vagy merre. A következő információkat említik gyakran:

Processzor típusa és frekvenciája – meghatározza a számítógép sebességét. A nagyobb szám nem mindig jelenti a nagyobb sebességet, figyelembe kell venni a típusát vagy a magok számát. Ezért nálunk a CPU (Benchmark) besorolás paraméterét is megtalálja, ahol a processzor teljesítményét számban fejezik ki. Ezek a számok könnyen összehasonlíthatók a gépek között, hogy meghatározzák, melyik a hatékonyabb és mennyire.

RAM típus és méret – minél nagyobb a memória, annál több adatot lehet tárolni. A megfelelő kapacitás és a memória sebessége biztosítja az igényes programok vagy több program zökkenőmentes és gyors futását egyszerre. Általában utólag bővíthető.

A merevlemez típusa, sebessége és kapacitása – a fő paraméter a kapacitása, amely GB-ben vagy TB-ben van megadva. Alapvetően a kapacitás határozza meg, mennyi adatot tud „számítógépen“ tárolni. Ha a számítógépen nem tárol nagyméretű adatokat, például filmeket vagy játékokat, akkor nagyon kevés kapacitás is elég lesz Önnek. Egy office dokumentum tipikus mérete legfeljebb körülbelül 1 MB, azaz legfeljebb 0,001 GB.

Meghajtó – ma gyakran elhagyják, mert az adatok nagy részét az interneten keresztül veszik és küldik el. A nagyobb fájlokat USB-portokon keresztül csatlakoztatott külső meghajtók segítségével továbbítják. A DVD-meghajtót zenék lejátszásához érdemes használni.

Egyéb paraméterek: típusok és portok száma, tömeg, méretek, grafikus kártya típusa … Ha különleges követelményei vannak, gondosan vizsgálja felül a minimális HW követelményeket az Ön által használt SW-nél, és ellenőrizze, hogy a kiválasztott számítógép megfelel-e ezeknek a követelményeknek.

Ha még mindig nem tudja, melyiket válassza, hagyja a választást az eladókra. A hozzáértő eladó szívesen tanácsot ad Önnek.

Tényleges érték

Végül megválaszoljuk ügyfeleink leggyakrabban feltett kérdéseit: „Miért drágább ez a használt számítógép, ha rosszabb paraméterekkel rendelkezik, mint a másik?” A válasz egyszerű. Nem minden csak a paraméterekre vonatkozik, hanem a minőségre, a megbízhatóságra, kifinomult hűtésre a számítógép burkolatának pontos és tartós kialakítására. Mindennek valamilyen értéke van, ezért érdemes megfontolni a drágább variációt. Természetesen mindenki megérti, hogy például egy „alacsony kategóriájú” autót, amelynek felszereltsége megegyezik a prémium márkájú autóval, nem értékesítik azonos áron. Itt is az a helyzet, hogy a Dell (Precision) legminőségibb gyártmányát nem lehet összehasonlítani a kis sorozatú noname számítógéppel.

Köszönjük figyelmét, sok szerencsét kívánunk Önnek a kiválasztáshoz, és reméljük, hogy tanácsadónk segítőkész volt számára és segítette annak tisztázását, hogyan kell a vásárláshoz hozzáállnia, és mire kell odafigyelnie. Mindig tartsa szem előtt, hogy a vételár nem lehet végleges, és arra számíthat, hogy használat közben tanácsot, segítséget vagy akár vevőszolgálatot is igénybe vehet. Mindig jó tudni, hogy az eladó 3 év után sem utasítja el, és segít Önnek.