Hogyan válasszon használt nyomtatót

Hogyan válasszon használt nyomtatót

Íme néhány tipp a megfelelő használt nyomtató kiválasztásához. Minden felhasználó igényei és képességei teljesen eltérőek. E két információ kombinálásával együttesen kiválaszthatjuk az Ön számára megfelelő nyomtatót.

Rögtön a legelején tisztázzuk, hogy nem a legjobb és legerősebb gépet fogjuk keresni a piacon, ha nincs feltétlenül szükségünk rá. Minden logikusan gondolkodó ember azt az utat keresi, amely a legtakarékosabb, így ez az egyik dolog, ami alapján választani fogunk.

Erősen ajánlunk 3 témát áttanulmányozni, mielőtt a megfelelő nyomtató kiválasztásába kezd. A következőkről van szó:

Új x Használt
Garancia
Raktárkészlet

A nyomtatótervezés trendjei

Ha úgy dönt, hogy egy igazi szakértőnél szeretne használt nyomtatót vásárolni, aki konkrét márkával és stabil háttérrel rendelkezik, akkor nem marad más hátra, mint a megfelelő modell kiválasztása.

A legkelendőbb nyomtatók a tintasugaras nyomtatók és a lézernyomtatók. A tintasugaras nyomtató iránti érdeklődés már csökken, és az alacsonyabb működési költségeknek köszönhetően egyre több ügyfél részesíti előnyben a lézernyomtatókat. A HP általában ezt a típusú nyomtatót LaserJet-nek nevezi.

A beszerzési ár csökkenésének tendenciájaként a gyártók alapvetően megpróbálják a nyomtatót üres műanyag dobozzá alakítani, minimális elektronikus és mechanikai alkatrészekkel. A gyártó nyeresége ekkor elsősorban fogyóeszközök, azaz festékek értékesítéséből származik. Figyelemmel kísérjük az egész ügyet, és konzultálunk azokkal a szakértőkkel, akikkel együtt dolgozunk. Nem ritka, hogy egyes vállalatok 10 éves lézernyomtatókkal nyomtatnak, amelyek megbízhatóak és a működtetésük olcsó. Tehát, ha egy új nyomtató és egy használt 2–3 éves nyomtató közül fog választani, akkor már tudja a különbséget.

Beszerzési és működési költségek

Szinte minden vásárló az ár alapján választ terméket. Természetesen ez rendben van. A beszerzési költségek nagy szerepet játszanak a számítógép vagy a laptop kiválasztásában. A nyomtatók esetében azonban ez egészen más. A teljes költséget ebben az esetben mindig a beszerzési költség, azaz a nyomtató beszerzési ára és az üzemeltetési költségek, azaz a tonerek, vagy az adagoló és beégető (ha számolunk a javítással is) határozza meg. Az adagoló és a beégető cseréjével nem kell foglalkoznia, mivel erre nagyon hosszú időközönként kerül csak sor, amivel a legtöbb vásárló nyomtatáskor soha nem találkozik.

Ez tehát a toner vásárlás során felmerülő működési költségekre korlátozódik. Vásárolhatunk eredeti (legdrágább) vagy alternatív új (nem eredeti, alacsonyabb árú) festékeket. A harmadik lehetőség a felújítás utáni toner, azaz a legolcsóbb lehetőség, de a minősége néha nem túl jó, így alapvetően megfelel az árnak.

Tehát Önön múlik, milyen utat választ. Meg kell azonban jegyezni, hogy csak új, eredeti tonereket (a legdrágább opciót) szabad használni az új nyomtatóban. Ellenkező esetben a garanciaigényt a gyártó nem fogadja el. Használt nyomtatók esetén a kellékek megválasztása kizárólag Önön múlik.

Egy konkrét nyomtatómodell kiválasztása

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő nyomtatót, meg kell gondolnia, hogy mit szeretne majd nyomtatni és mennyit. Egy speciális nyomtatóra lesz szüksége az otthoni nyomtatáshoz, és teljesen másra egy nagy irodában, ahol többen használják majd nyomtatványok és árlisták nyomtatására. Minden modell tartalmazza, hogy milyen havi terhelhetőségre van a nyomtató tervezve. Minél nagyobb az érték, annál robusztusabb a nyomtató, annál jobb méretezésű, annál jobb a konstrukció és általában nagyobb festékkapacitással rendelkezik. Ezek a nagy kapacitású nyomtatók természetesen sokkal drágábbak, mint a hagyományos kicsi személyi nyomtatók, amelyek alkalmanként otthoni nyomtatásra is alkalmasak.

Tehát figyelje nem csak a festékköltségeket, hanem az adott festékkel kinyomtatható oldalak számát is. E két érték összehasonlításával megkapja a végleges árat egy oldal kinyomtatásához (általában 5% -os lefedettség nyomtatáskor).

A HP a legtöbb nyomtató esetében kétféle festéket határoz meg. Az egyiknek a végén A, a másiknak X betű van. Mindkettő mindig kompatibilis egy adott nyomtatómodellel, csak az X-jelöléssel ellátott nyomtató több lapot képes nyomtatni, így a magasabb ár lényegében végül olcsóbban jön ki.

Nyomtató tulajdonságai

Ha már tudja, hogy egy nagy méretű nyomtatóra van szüksége, amely több lapot képes kinyomtatni, vagy egy kicsi személyes nyomtatóra az alkalmi nyomtatáshoz, akkor tovább érdemes a nyomtató tulajdonságaira összpontosítania.

Az ügyfelek leggyakrabban a szkennelés lehetőségét részesítik előnyben, azaz hogy a nyomtató multifunkcionális (szkennelés, másolás, nyomtatás), valamint a nyomtatási formátumot, a nyomtatási sebességet, a tálcák kapacitását stb. nézik.

A legtöbb nyomtató manapság USB-n keresztül csatlakozik. Ha azonban a nyomtatón több számítógépről szeretne nyomtatni, akkor csatlakoztatnia kell azt egy hálózathoz, amelyet általában az RJ45 interfészen keresztül kezelnek. Ebben az esetben hálózati nyomtatót válasszon.

A nyomtató kiválasztásánál a másik fontos tényező a nyomtató mérete. Ha nincs elég hely az asztalán, válassza a kisebb személyi nyomtatót, de a fentebb írtak figyelembevéte­lével.

Az ügyfelek egyre gyakoribb követelménye a kétoldalas nyomtatás lehetősége, amelyet DUPLEX-nek hívnak. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a lap mindkét oldalára történő nyomtatást. Olcsóbb modellek esetében az úgynevezett szoftver duplex készüléket kínáljuk, amelyet nem tekintünk teljes duplexnek, mivel az első oldal kinyomtatása után a felhasználó kénytelen eltávolítani a papírlapot a kimeneti tálcáról, és az ellenkező oldallal újból behelyezni a nyomtatóba. A nyomtató ezután kinyomtatja a lap másik oldalát. Nem nagyon ajánljuk ezt a megoldást, tapasztalatainkból tudjuk, hogy ez nem nagyon praktikus. Ha a duplex nyomtatás mellet dönt, akkor feltétlenül válassza az automatikus (hardver) duplex nyomtatást. Az automatikus duplex, ahogy a neve is sugallja, teljesen automatikusan működik. A számítógépen kiválassza a mindkét oldalra történő nyomtatást. A nyomtató kinyomtatja a lap első oldalát. Ez a lapot azonban saját maga „visszahúzza“, megfordítja és a másik oldalra is nyomtat. Csak ezután helyezi a lapot a kimeneti tálcába, ahonnan már kiveheti, úgy, hogy mindkét oldalra nyomtatott.

Tényleges érték

Összegezve: minden ügyfélnek eltérő igénye van, és ezért más modellel lesz elégedett. Ha két vagy több nyomtatón gondolkodik, minden apróságon fontos elgondolkodni, mert még a karbantartás és a kellékanyag-vásárlás is könnyebb, hatékonyabb és olcsóbb lesz.

Végül egy kis tipp. Ha még többet szeretne megtakarítani, nyomtassa ki a dokumentumokat mindkét oldalra. A papírvásárlási költségek 50% -át megtakarítja. Ehhez duplex nyomtatóra van szükség.

Sok szerencsét kívánunk Önnek a kiválasztáshoz, és reméljük, hogy munkatársunk segítőkész volt, és már tudja, hogyan álljon hozzá a nyomtató vásárlásához, valamint hogy mire ügyeljen. Mindig tartsa szem előtt, hogy a vételár nem feltétlenül végleges, és használat során tanácsot, segítséget vagy akár értékesítés utáni szolgáltatást kel igénybe vennie. Mindig jó tudni, hogy az eladó 3 év után sem utasítja vissza Önt, és segít.