Játék PC-k 250.000 Ft alatt

Játék PC-k 250.000 Ft alatt

Az újonnan létrehozott játékszámítógép rovatban az első nVidia GeForce GTX 1650 grafikus kártyával szerelt Dell számítógépeket hoztuk be Önnek. A választásnál a CPU és a grafika lehető legjobb kombinációját hangsúlyoztuk a legalacsonyabb vételáron. Az eredmény egy 250 000 Ft alatti játékszámítógép, amelyen akár új játékokat is jól lehet játszani Full HD felbontásban.

GeForce GTX 1650 grafikus kártya

Bár felújított számítástechnikával foglalkozunk, új, nem használt grafikus kártyák vásárlása mellett döntöttünk. Így biztos lehetsz benne, hogy senki nem bányászott rajtuk kriptovalutát, és hosszú ideje nem voltak kitéve túlzott terhelésnek, ami megrövidítheti az életüket.

GTX 1650

Az nVidia GeForce GTX 1650 modell 4 GB GDDR5 memóriával rendelkezik. Nem igényel további csatlakozót a tápellátásához, de az a 75 W, amit a PCIe slot képes szolgáltatni, elegendő. Kimenetként 2× HDMI 2.0b és 1× DisplayPort 1.4 kínál.

A GTX 1650 valós teljesítményét például a notebookcheck.net szerver mérte. A benchmarkok szerint a grafika jól megbirkózik a nagy részletgazdagságú és Full HD felbontású új játékok túlnyomó többségével. Ilyen körülmények között szinte mindent 50–60 képkocka/mp (fps) sebességgel kezel, ami kiváló eredmény. A monitorok túlnyomó többségének frissítési gyakorisága 60 Hz, így még 60 képkocka/má­sodpercnél többet sem tudnak renderelni. Az emberi szem már 30 fps-t sima képként érzékel, de természetesen a jó öreg „minél több, annál több” érvényes.

CPU és GPU kölcsönhatása vagy bottleneck

Mi történik, ha egy új, erős grafikus kártyát teszünk egy régi számítógépbe, amelynek gyenge Pentium processzora van? A teljesítmény nem fog annyira növekedni, mint várnánk, mert a processzor lelassítja az egész összeállítást. Ezt nevezik bottleneck, szűk keresztmetszetnek a CPU vagy GPU oldalán, ahol az egyik komponens lelassíthatja a másikat.

bottleneck

A weben különféle számológépeket találhatunk, amelyek ki tudják számítani a szűk keresztmetszetet, például a pc-builds.com. A bemeneti adatok a processzor és a grafikus kártya modellje, de a monitor felbontása és az összeállítás használati módja is. A kimenet egy százalék, amely meghatározza, hogy az egyik komponens mennyire lassítja a másikat. A honlap szerint az 5% alatti eredmény nem jelent komoly korlátot, hiszen ez a CPU és a GPU 95%-os összjátékát jelenti.

Az általunk választott jelentésekben a szűk keresztmetszet az 5%-os határig jön ki. Ebből a szempontból ideálisan optimalizált kombinációkról van szó, amelyekben nem kell feleslegesen túlfizetni egyik vagy másik erősebb alkatrészért, ami egyébként kihasználatlanul maradna. Röviden: azt akarjuk, hogy a lehető legjobb teljesítményt érje el a legkevesebb pénzért. Egy megbízható, felújított számítógép új grafikus kártyával tűnik a legjobb megoldásnak.

Vannak más követelményei? Szeretne drágább és erősebb játék PC-ket 150 000 Ft-ig, vagy éppen ellenkezőleg, gyengébb és olcsóbb játék PC-t 350 000 Ft-ig? Kérjük, írja meg nekünk véleményét. Visszajelzései alapján szeretnénk az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot módosítani.

Válassz játék PC-t 250 000 Ft alatt