Mely laptopoknál kell odafigyelni a processzorok generációjára

Mely laptopoknál kell odafigyelni a processzorok generációjára

Engedjétek meg, hogy felhívjuk a figyelmeteket néhány specifikus tulajdonságra az új típusú Dell Latitude laptopoknál, amelyekre a régebbi változatoknál nem voltunk hozzászokva. Arról van szó, hogy hogy egy modellbe különböző generációs processzorok is mehetnek, ami felett könnyű a választásnál elsiklani.

notebooky Dell

Hogyha például kiválasztjuk a Latitude E5250 amiben nekünk fontos, hogy kétmagos Core i5 tartalmazzon, találhatunk két látszólagosan egyforma konfigurációt jelentős árbeli különbséggel. Az egyikben ugyanis lehet negyedik generációs i5-ös processzor, míg a másikban már ötödik generációs. De erre majd rámutatunk a CPU jelzés részletesebb vizsgálatánál, amelyben az átlagos felhasználó ritkán tud tájékozódni, esetenként a részletes paraméterekből, amelyeket egyes utángyártott technikát árusító eladók fel sem tüntetnek. Így megtörténhet az, hogy összehasonlítunk két különböző ajánlatot, amelyekből automatikuson az olcsóbbat választjuk, de közben az akaratlanul egy öregebb processzort tartalmaz.

Ezek az estek azoknál a modelleknél lehetségesek amelyeket a gyártó különböző generációjú CPU-val látott el:

  • Dell Latitude E5250, E5450 és E5550 tartalmazhat CPU 4. vagy 5. generációt
  • Dell Latitude 7280, 7480, 5480 és 5580 tartalmazhat CPU 6. vagy 7. generációt

Hogyha a fent említett modellekből választotok, ajánljuk, hogy különös figyelmet szenteljetek a processzorok generációjára, amely nem mindig azonos. Nálunk a paraméterekben mindig megtalálhatjátok a típust, generációt és a benchmark CPU-t, hogy meglegyen minden információ amire szükségetek van. Ilyen széles körű paraméter listát igazgatni számunkra eléggé megterhelő, de a ti kényelmes választásotok érdekében nagyon szívesen csináljuk.

Nálunk a processzor részletes paraméterei alapján a weboldalunkon megtalálható szűrők segítségével is válogathattok. Nem szeretnénk titeket semmilyen módon becsapni és az olyan újabb laptopok felé vonzani, amelyekben titkon egy öregebb processzort helyeztünk el. Lehet, hogy néhány másik eladó így csinálja, de mi szeretnénk minden lehetséges információt felszolgálni arra, hogy megfelelő döntést hozzatok és elégedettek legyetek a termékkel. A ti hosszú távú elégedettségetek nekünk mindennél fontosabb.

Válasszatok a mi alapos szűrőkkel ellátott weboldalunkon