Termékcsalád-összehasonlítás - Dell OptiPlex vs Dell Precision

Termékcsalád-összehasonlítás - Dell OptiPlex vs Dell Precision

Még mindig vannak kérdések az OptiPlex vagy a Precision választása körül. Tehát készítettünk egy rövid cikket erről a témáról. Ez segít eldönteni, melyik lehetőség felel meg jobban az Ön igényeinek. Kezdjük mindkét termékcsalád rövid ismertetésével.

TIPP: Ha nem tudja, hogyan válasszon használt számítógépet, engedje meg, hogy küldjünk Önnek emailben egy cikket a következő témáról: Hogyan válasszunk felújított számítógépet.

Dell OptiPlex

Dell OptiPlex 790Ez a sorozat fekete-ezüst kivitelben első pillantásra lenyűgözi, egy olcsóbb megoldás, különösen alkalmas üzleti ügyfelek számára, akik nem igényelnek rendkívüli teljesítményt az igényes számítástechnika vagy grafika számára, de szükségük van stabilitásra, egyszerűségre, a vállalati adatok biztonságára és elegendő teljesítményre az irodai alkalmazásokhoz. A Dell márka a jó minőségű, hosszú távú számítástechnika szinonimája. Ezen asztali számítógépek fő jellemzője az, hogy könnyen hozzáférhetőség az összes alkatrészhez, és túlnyomórészt midenféle szerszám használata nélkül történik, így a szervizelése vagy kiterjesztése nagyon egyszerű ügy.

Az OptiPlex termékcsalád bizonyos „hátránya“ a kibővíthetőség korlátozása, ami az irodai alkalmazásokra koncentrálódik. Nem igaz, hogy nem lehet lemezt hozzáadni vagy memóriát kibővíteni, de vannak bizonyos korlátozások, amelyeket nem talál a Precision sorozatban. De kinek van szüksége rendes irodai munkához vagy az internethez 4 lemezre és 32 GB RAM-ra? Másrészt igaz, a legújabb precíziós modellt telepíteni az MS Office alkalmazásához ostobaság lenne.

A Dell OptiPlex számítógépek előnye a kisebb méret, kisebb súly, energiafogyasztás, valamint a leginkább passzív hűtésnek köszönhetően a nagyon csendes működés. A szekrény kialakításának variabilitása meglehetősen változatos – ultra small form factor (USFF), small form factor (SFF), desktop és tower. A case szimpatikus kialakítása irodákba, háztartásokba, multimédiához és internethez van tervezve. Bárki, akinek korlátozott munkaterülete van, akár otthon, akár az irodában, minden bizonnyal örülni fog a az USFF és az SFF számítógépek nagyon kicsi méretének. Bár úgy tűnik, hogy minél kisebb, annál kevésbé erős, de ez természetesen nem így van. Az OptiPlex termékcsalád legkisebb tagja is olyan nagy teljesítményű, mint a legnagyobb (tower). Minden opció elegendő USB-kapcsolatot biztosít a normál munkához. A legtöbb OptiPlexnél megtalálható a népszerű integrált hangszóró a kellemes hangok érdekében.

Dell Precision

Dell Precision T3600A stabilitás és a magas szintű adatbiztonság mellett a Precision termékcsalád nagy teljesítményt és széles kibővíthetőséget kínál. Elsősorban olyan alkalmazásokhoz készült, ahol nagy számítási és grafikai teljesítményre van szükség, és ahol magas hűtési igények vannak. Általában grafikusok, mérnökök, tudósok számára – például 3D grafikus alkalmazásokra CAD/CAM típusokra, AutoCAD, Revit, SolidWorks vagy videószerkesztéshez. A Precision rendszert gyakran telepítik otthon vagy kisebb cégekben kis szerverként is.

A Precision sorozatban a teljesítmény dominál – a használt két-, négy- vagy hatmagos processzorok 24 GB-tól 96 GB-ig RAM-mal elegendő teljesítményt nyújtanak a korszerű 3D modellezéseknél és folyamatoknál, amelyek összetett számításokat igényelnek. Az NVidia Quadro grafikus kártyákat optimalizálták és tanúsították a 3D alkalmazásokban való működésre, a legújabb OpenGL kezelésére és természetesen több monitoron történő munkára. A Dell Precision állomások különösen otttalálják meg ügyfeleiket, ahol stabil és agilis munkagépre van szükség. Robusztus és friss kialakításukkal szintén lenyűgözőek. A Precision legnagyobb előnye a jelentős bővíthetőség és az alkalmazott technológiák. Például ECC RAM-ok (hibaellenőrzés és -javítás) felszerelése, gyors SAS-merevlemez-vezérlők (a mechanikus alkatrészekkel rendelkező merevlemezek mindig is a számítógép leggyengébb láncszemei voltak, tehát ezeknél jobb állomások, újabb SSD-k), több bővítőhely, a leggyorsabb PCIe busz vagy akár 4 merevlemez-bővítőhely. A meghajtók RAID-hez való csatlakoztatásának lehetősége növeli a rendszer sebességét és stabilitását, de csökkenti a fájlhibák esélyét is.

Döntés és ajánlások

A Dell OptiPlex számítógépek vagy a Dell Precision állomások közötti választáskor mindig kérdezd meg magadtól: „Pontosan mit fogok csinálni a számítógépemen, és milyen pénzügyi lehetőségeim vannak?“

Ha eltökél, akkor csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a megfelelő modell sorozatot. Az alábbiakban néhány tipp található.

legkelendőbb OptiPlexek a következők:

Dell OptiPlex 790 Dell OptiPlex 7010 Dell OptiPlex 9010 Dell OptiPlex 9020
Dell OptiPlex 790 Dell OptiPlex 7010 Dell OptiPlex 9010 Dell OptiPlex 9020

legkelendőbb Precisionok a következők:

Dell Precision T3600 Dell Precision T3610 Dell Precision T5600 Dell Precision T5810
Dell Precision T3600 Dell Precision T3610 Dell Precision T5600 Dell Precision T5810

Különleges kategória a MINI számítógépek, melyek mérete körülbelül 23 × 23 × 6 cm és súlya csak 3 kg.

Ha nincs tapasztalata a felújított számítógépekkel, ne féljen felhívni minket vagy e-mailt írni nekünk, szívesen tanácsot adunk a megfelelő felújított számítógép kiválasztásával kapcsolatban.

A teljes munkaidő alatt elérhetőek vagyunk chat-en keresztül (link az e-shop jobb alsó sarkában). A felújított Dell OptiPlex számítógépek és a felújított Dell Precision számítógépek szakemberei vagyunk.