Új vagy használt

Új vagy használt

Még a technika kiválasztása előtt el kell dönteni, hogy az új vagy felújított (használt) gépekre összpontosít-e. Itt tudnia kell, hogy mit jelent a használt szó. A mi esetünkben ez egy olyan technika, amelyet már használtak (főleg nagyvállalatokban és irodákban). Mivel ennek a terméknek az árát letörlesztik lízing lejártát követően érdemes eladni a, és újat vásárolni. Ezzel a módszerrel csak a márkás gépek kerülnek a piacra. Ezeket a gépeket tovább szortírozzák, tesztelik és tisztítják, hogy biztosítsák teljes jövőbeli felhasználható­ságukat.

Mi a helyzet a minőséggel?

Ezzel a használt technológia nagy előnye felé jutunk. Ezért kizárólag kiváló minőségű, már bevált márkájú, például Dell és HP gyártmányú gépekről van szó. Ezzel biztosítva van a HW minőség és megbízhatóság, amelyek nagyon fontosak a további üzleti felhasználáshoz. Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a globális költségcsökkentés és ennek következtében ennek a technológiának a költségeinek részeként még a neves gyártók is úgy döntöttek, hogy portfóliójukat alacsonyabb minõségû és árkategóriával bővítik. Ezeket az olcsóbb modelleket általában új gépekként értékesítik, ám a használt modellek között ezek az alacsonyabb minőségű sorozatok szinte alig fordulnak elő.

Ha valódi minőséget keres, különösen üzleti használatra, azt javasoljuk, hogy válasszon a minőségi gyártók magasabb kategóriájú modelljei közül, ideértve a Dell és a HP terméket is. Az újak általában nagyon drágák és nem mindig a legjobb megoldások. Az ügyfelek ezért gyakran választják ezt az alternatívát, tehát rövid ideig használt használt technológia formájában. Így megszerezhető egy megbízható asszisztens, aki nem árul el, és ugyanakkor nem lesz szükségtelenül drá­ga.

Előnyök és hátrányok

Mégis habozik, hogy inkább az új vagy használt technikát részesíti-e előnyben? Próbálja megfontolni az előnyeket és hátrányokat – a táblázatban egyértelmű összehasonlítást talál a négy termékkategória között. Az értékelés alatt álló kritériumok részletes magyarázata a táblázat alatt található. Fontolja meg, mi az Ön igényeinek leginkább megfelelő és milyen lehetőségek vannak. Itt kizárólag használt csúcskategóriás termékeket talál.

Srovnání notebooků

Ár: A termék vételára a vásárláskor.

Minőség és megbízhatóság: Tulajdonságok, amelyeket a gyártó határoz meg egy termék tervezésekor, figyelembe véve annak költségeit és a problémamentes működés szükségességét.

Szolgáltatás: Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások értékesítés előtt, alatt és különösen az értékesítés után. Leggyakrabban a jótállási javításokról, a tanácsadásról, a műszaki támogatásról, a jótállás utáni szervizről, a pótalkatrészekről és a know-how megosztásáról van szó.

Teljesítmény: A termék által nyújtott teljesítmény. A számítógépeknél és a laptopokoknál általában CPU, RAM, HDD, videokártya jön szóba. A nyomtatóknál a nyomtatás sebességéről vagy maximális havi terhelhetőségéről beszélhetünk.

Értékét vesztíti használat során: Minden termék idővel elveszíti az értékét. Általában a jótállás megszűnése után (cégeknél) vagy az első jelentősebb technikai hibáknál (otthoni használat során) egy harmadik félnek adják el. Az értékvesztés tehát a különbség Az értékvesztés tehát az eladási ár és értéke közötti különbség. Drágább és / vagy új termékek esetében ezek a költségek természetesen sokkal magasabbak, mint a használt termékeknél.

A használt, alacsony kategóriájú termékeket ebben az értelemben nem márkás használt áruknak, vagy alacsonyabb terméksorozatok márkás termékeinek kell érteni. A Dellnél az Inspiron, a Vostro vagy a Latitude E5×xx a legalacsonyabb a terméksorban, ahol az „5“ általában alacsonyabb árat jelent (olcsó műanyag borítások vagy egyes technológiák hiánya). Ezek a gépek különösen otthoni használatra alkalmasak.

Az ebben az értelemben használt csúcsminőségű termékek alatt kifejezetten professzionális felhasználásra szánt csúcskategóriás márkájú gépeket értünk. Fejlesztésük során hangsúlyt helyeznek a megbízhatóságra, a tökéletes hangolásra és a legmagasabb minőségű anyagok felhasználására. Mivel ezek újrahasznosított termékek, ezek a tulajdonságok garantálhatók még 2–3 év után is, amikor a lízing lejár és ezek a termékek újra piacra kerülnek. A megbízható szállítók hároméves garanciát vállalnak ezekre a termékekre, az alkarészeket kicserélik és általában három napon belül a reklamációt is elintézik. Ebben a kategóriában egy tipikus termék a Dell Latitude vagy a Dell Precision. Ezek a gépek különösen alkalmasak üzleti használatra.

Az új, nem márkás termékeket ebben az értelemben úgy kell érteni, mint a helyi gyártók minden olyan gépét, amely nem képes hatalmas sorozatot gyártani, mint ahogy a Dell, a HP, a Lenovo stb. Ezeket a gépeket a helyi gyártók kisebb sorozatokban gyártják, ezért nem lehet olyan nagy figyelmet fordítani műszaki támogatásra és további alkatrészek biztosítására. Ezek a gépek különösen otthoni használatra alkalmasak.

Ebben az értelemben az új márkás termékek kifejezetten professzionális felhasználásra szánt csúcskategóriás márkájú gépek. Fejlesztésük során hangsúlyt helyeznek a megbízhatóságra, a tökéletes hangolásra és a legmagasabb minőségű anyagok felhasználására. Ezen okok miatt fejlesztési, hibakeresési, gyártási és támogatási költségek a legmagasabbak, és a beszerzési ár többször is meghaladhatja az előző kategóriákba tartozó termékek árát. Üzleti használatra tervezték ezeket a gépeket közép- és nagyvállalatok számára, amelyek előnyben részesítik a minőséget, a megbízhatóságot és a szolgáltatást, még, ha sokkal magasabb áron is érhetők el.

További információk

Szeretne több információt a használt számítástechnika megfelelő kiválasztásáról? Akkor egy szakértő tanácsát kapja, aki több mint 15 éve foglalkozik használt gépekkel.

Hogyan válasszunk
használt számítógépet
Hogyan válasszunk
használt laptopot
Hogyan válasszunk
használt LCD monitort
Hogyan válasszunk
használt nyomtatót