Dell OptiPlex és Precision asztali számítógép minőség garanciája

Dell OptiPlex és Precision asztali számítógép minőség garanciája


Asztali számítógép minőség garanciája
  1. A tokon csak kis kapilláris karcolások lehetnek, de nem találhatóak rajtuk jelentős mély karcolások
  2. A burkolatok mechanikailag nem deformálódtak, és semmilyen módon sem változtak meg esés vagy ütés következtében
  3. A burkolat műanyag részei nem tartalmaznak repedéseket
  4. A külső eszközök csatlakoztatásához az összes bemenet sérülésmentes
  5. Nincs hiányzó láb vagy csavar
  6. Nincs hiányzó dugó
  7. A merevlemezt, amelyet a laptop leggyakrabban hibásan működő részének tekintenek, alaposan teszteljük, és garantáljuk, hogy megfelel számos minőségi paraméternek. Nem elég, hogy jól működik, de garantáljuk, hogy a lemez élettartama még nincs teljesen a végén. Garantáljuk, hogy az újraelosztott szektorszám, a keresési hibaarány, a spinup szám, az újraelosztási események száma és az aktuálisan függőben lévő szektorszám nulla. Figyelemmel kísérjük a bekapcsolási idő számát is. Ha ez az érték nagyobb, akkor dobjuk ki és cseréljük le a lemezt, akkor is, ha a lemez nem hibás. A merevlemezeknél számos egyéb értéket is figyelembe veszünk, amelyek jobb képet adnak a meghajtó állapotáról.

A minőség ellenőrzésével 17 %-át kidobjuk

A Dell OptiPlex és Precision asztali számítógépek körülbelül 17 %-át eldobjuk kozmetikai hibák és a rosszabb lemez állapot miatt, amelyek működőképesnek tűnnek, de nem felelnek meg a részletes vizsgálatunknak. Ezen termékek ártalmatlanítása sok pénzbe kerül, amit bele kell számolni az eladott termékek árába. Ezért érthető, hogy eladási árunk néha kissé magasabb lehet, mint a versenytársaké. Úgy gondoljuk, hogy nem szeretné mindenáron, ha a cégében olcsó, pontosan megadott paraméterek néküli termékek lennének.

Különös figyelmet fordítunk a grafikára

Dell Precision grafikus állomásokra jellemző a nagy teljesítményű és erős grafikus kártya, mivel várhatóan nagy terhelésűek. Ezért ezek a gépek speciális teszten vesznek részt nagy terhelés mellett, ahol nyomon követjük a hőmérsékleteket és a kimeneti paramétereket. Még ha az állomás is megfelel a szabványos tesztnek, akkor is hibákat mutathat, ha hosszú ideig dolgozik maximális teljesítmény mellett. Szimulációnknak köszönhetően garantálhatjuk, hogy még a szélsőséges terhelés esetén is teljesen megbízható lesz a pontossága.

Ezeket az eszközöket a gyártó nagy terheléshez tervezte, és még, ha a gép használt is a legigényesebb feladatokat el kell végeznie. Már évek óta a Precision grafikus állomások szegmensére koncentrálunk, és hosszú távú tapasztalatainkra támaszkodunk.

A hiányzó részeket bővítjük

A tok alján levő gumi lábak rendkívül nagy feszültségnek vannak kitéve a laptop mozgatása és szállítása során. Sérülhetnek, vagy akár le is eshetnek. Ebben az esetben a laptop mozoghat, vagy akár megsérülhet az asztal teteje. Ezért minden lábat ellenőrzünk, kicseréljük a sérült lábakat és hozzáadjuk a hiányzókat.

A grafikus kártyák és más kiegészítőkártyák, amelyeket a felhasználók különféle okok miatt eltávolítottak, egy szabad nyílást hagynak a számítógép borítójának hátuljában, amely nemcsak nem jól mutat, de negatív hatással van a légáramlásra és a hűtésre is. A gyártó sok pénzt fektet a levegőáramlás fejlesztésére és tesztelésére, és feltételezi, hogy a dugókat nem távolítják el. Tudjuk, hogy a legtöbb gyártó nem foglalkozik ezzel a részlettel, de törődünk a számítógép megfelelő áramlásával és ezáltal a hűtéssel, ezért a hiányzó csatlakozókat kicseréljük újakra. Garantáljuk, hogy a kínálatunkból minden számítógépet a hozzá tartozó dugókkal, üres nyílások nélkül kap meg.

Mi inkább a magasabb minőséget, mint a legalacsonyabb árat részesítjük előnyben

Úgy gondoljuk, hogy a megfelelő kereskedő olcsó (használt) technológiát szerez kiváló állapotban és minőségben, amely a szükséges alkalmazások kezeléséhez szükséges. Válaszoljon saját magának, hogy mely alkalmazásokat használja, azaz milyen teljesítményre van szüksége és milyen fontos a számára a berendezés minősége és megbízhatósága a cégben.

Tudjuk, hogy más szállítók „ár alá mennek”, és megpróbálják eladni az összes megvásárolt árut, azzal a gondolattal, hogy „a vásárló esetleg reklamálja…”. Nem akarjuk azonban, hogy vissza kelljen küldenie, ki kelljen cserélnie vagy ellenőriznie kelljen minket. Ezért dobjuk el az olyan tárgyakat, amelyek a jövőben problémákat okozhatnak, vagy a borítójuk nem tűnik jónak, hanem nagyon kopottnak. Néhány kopott számítógépes borítót újra szoktunk festeni.

Ennek ellenére fontos arra emlékezni, hogy használt terméket vásárol, nem újat.


Seek Error Rate a helytelen keresők számát jelenti (a fej mozgatása a lemez felett).
Spinup Retry Count a lemezek centrifugálásának ismételt kísérleteinek számát jelenti.
Reallocation Event Count a kiosztandó szektorok számát jelenti (1 szektor = 512 bájt).
Current Pending Sector Count a gyanús státusú szektorok számát jelenti. A diagnosztikai segédprogramok futtatása után egy szektor használatát általában letiltják, és helyettesítik egy másik szektorral a biztonsági mentési területről. Ezért a Current Pending Sector nullázódik, így a Reallocated Sector Count-al pedig megegyezik.
Power-On Time Count a ledolgozott üzemórák száma. A Raw alkalmazásban az eltelt időegységek száma, amely egyes meghajtóknál az órák számát jelentik.