Magyar billentyűzetek az összes laptopon avagy a matricák vége

Magyar billentyűzetek az összes laptopon avagy a matricák vége

Nagyon régóta készülünk és igyekszünk összehangolni a belső folyamatokat, hogy minden laptopban valódi magyar billentyűzetet biztosítsunk, matricák nélkül. Mostantól biztos lehet abban, hogy minden tőlünk vásárolt laptopot egy teljesen magyar, nem matricával átragasztott billentyűzettel kap.

Hogyan csináljuk

Mivel a felújított laptopok különböző EU-országokból származnak, különféle nyelvi változatúak a billentyűzetek is. A kérdés az, hogyan kezeli ezt a beszállító, és mire hajlandó az ügyfél. Vessünk egy pillantást arra, hogy a felújított laptopok forgalmazói hogyan oldják meg a billentyűzet nyelvét:

1. Egyáltalán nem intézik – Ahogy megvették a laptopot, a billentyűzet változtatása nélkül tovább értékesítik. Minden egyes megrendelés olyan, mint a lottó, nem tudni milyen billentyűzet lesz a laptopban. Megkaphatja angollal, amellyel játékosan megbírkózik, vagy spanyollal, és az írásnál a haját fogja tépni? Szerencsére manapság nincs sok olyan forgalmazó, akik ezzel nem foglalkoznának – mert az ügyfelek egyszerűen nem vásárolnak tőlük.

laptop billentyűzetek

2. Átragasztja matricákkal – Ez a megoldás sem túl gyakori, de a beszállítók számára nagyon egyszerű. Minden egyes laptophoz egyszerűen hozzáadnak egy matricalapot, hogy az ügyfél átragaszthassa azt, ha akarja. Ezután csipesszel vizsgálgatja, hogy hová ragassza karaktereket, és végül rájön, hogy néhány ferdén van, néhány nem tart, mert előzőleg nem zsírtalanította a billentyűzetet. Az ügyfél szempontjából még ez a megoldás is ritkán elfogadható.

laptop billentyűzetek

3. Magyar karaktereket ragaszt – A forgalmazó magyar karakterekkel ellátott matricákat ad az aktuális nyelvi készlethez, amelyet a gyárban nyomtatnak a billentyűzetre. A billentyűzet magyarosítottnak nevezhető, de nagyon sok múlik az eredeti nyelven. Ha az eredeti nyelv angol és csak a karaktereink vannak hozzáadva, akkor ez egész elfogadható megoldás, de ha az eredeti svéd, és hozzáteszi magyart, akkor nagyon zavaró lesz.

laptop billentyűzetek

4. Idegen karakterek átfedése – Általános megoldás, amelyet még tavaly mi is alkalmaztunk. A matrica mindig az egész billentyűn helyezkedik el, így eltakarja az eredeti idegen nyelvű karaktereket, és csak a nyomtatott magyar karakterek maradnak láthatóak. Ebben az esetben a matricák kivitelezése nagyon fontos. Vannak univerzálisak, de lehet, hogy nem igazán illenek minden típusú billentyűhöz. Ez az oka annak, hogy régen elkészítettük a Dell laptop billentyűzethez saját grafikai terveinket, és a matricákat méretre készítettük. A probléma azonban a megvilágított billentyűzettel kapcsolatos, ahol az átragasztott gombok nem világítanak. Ezért elfogadható megoldás, ha jó a kivitelezés, de nem ideális.

laptop billentyűzetek

5. Az eredeti nyelv átnyomtatása – Egyes gyártók speciális nyomtatókat vásárolnak, hogy újra kinyomtassák a teljes billentyűzetet a billentyűzet nyelvének megváltoztatása érdekében. Minden az alkalmazott technológiától, a színektől és a grafikai tervezéstől függ. Ha minden jól megy és becsületesen összehangoljuk, akkor az eredmény szép lesz – az egész billentyűzet egységesnek tűnik, az összes gombon csak a szükséges karakterek vannak, a fekete mindenhol azonos, a fehér ugyanolyan fehér és a betűtípus egységes. Az egyetlen probléma az, hogy az eredetileg megvilágított billentyűzet elveszíti a megvilágítást ezzel a felülnyomással, vagy a háttérvilágítás nagyon tompa lesz. Attól függ, hogy a grafikával eltalálja-e az eredeti karaktereket, ami néhol lehetséges, máshol nem. Ezért ez megfelelő megoldás, de nem megvilágított billentyűzetek esetén.

laptop billentyűzetek

6. Eltávolítja az eredeti nyomtatott felületet, és kinyomtat egy újat – Végül eljutunk ahhoz, amire már régóta készültünk és amit fejlesztettünk. Az egyik gépen teljesen eltávolítottuk a megvilágított idegen nyelvű billentyűzetet, így csak tiszta áttetsző gombok maradnak. Ezután másik géppel új grafikákat viszünk fel és hagyjuk megkeményedni. Ez egy egységes, szilárd billentyűzetet hoz létre, amelyben csak magyar karakterek vannak, amelyek megfelelően világítanak, amikor a megvilágítás be van kapcsolva. Ez a legdrágább, leghosszabb és technológiailag legigényesebb megoldás, ugyanakkor az egyetlen, amely kompromisszumok nélkül teljes mértékben magyar megvilágított billentyűzetet biztosít az ügyfeleknek. És amint tudja, elsősorban Ön, az ügyfelünk a legfontosabb.

laptop billentyűzetek

A magyar nyelv ingyenes garanciája, háttérvilágítás garanciája felár ellenében

Jelenleg ingyenes garanciát vállalunk arra, hogy tőlünk az összes laptopnak matricák nélküli magyar billentyűzete van. Időnként a billentyűzet háttérvilágítású, máskor nem, de mindig teljesen magyar. Ha azonban biztos szeretne lenni abban, hogy a laptopot megvilágított magyar billentyűzettel kapja, akkor a laptop konfigurátorban kiválaszthatja a megvilágított magyar billentyűzet garanciáját. Szimbolikus árért biztos lehet benne, hogy a billentyűzet megvilágított és magyar lesz.

Válasszon laptopot magyar billentyűzettel