IPS LCD monitorok

Az adott keresésnek nem felel meg semmilyen termék.

Próbáljon választani a katalógusból.

A kiváló minőségű A+ megfelelően felújított és elegendő mennyiségben elérhető technika biztosítása nem könnyű feladat. Minden nap dolgozunk azon, hogy az Önök számára biztosítsuk a termékeket, és éppen azért helyeztük magasra a színvonalat, mivel az ilyen termékek kategóriája átmenetileg nem elérhető.

Ha nem sikerült választania, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a +36 1 690 0477 telefonszámon vagy az info@technimax.hu e-mail címen, köszönjük.

Nincs termék

Hogyan válasszak megfelelő LCD monitort?

Voltak idők, amikor a monitort csak a mérete alapján választottuk ki. Szinte mindenki összehasonlítja a fényerőt, a kontrasztot és a kiegészítőket. De mi van a panel típusával? Ismeri a TN, PVA vagy IPS rövidítéseket?

A következő összehasonlítás elolvasása után megérti, hogy az új 24" LCD monitorok (mint például a Dell P2411, P2412 vagy P2413) nem mindig jobbak, mint a régebbi Dell U2410 készülékek az IPS technológiával.

TN (Twisted Nematic)

Ez a legrégebbi és legolcsóbb LCD panel technológia, amelyet még mindig széles körben használnak olcsóbb modelleknél. Előnyei a gyors reakcióidő és az alacsony gyártási költségek. A hátránya már több van, és magába foglalják az alacsonyabb, általában 6 bites színmélységet, amelyet a FRC technológiával számolnak a nagyobb számú szín igényeinek kielégítésére. A nem megjeleníthető színárnyalat kérését a monitor úgy oldja meg, hogy a környező képpixeleket ismerős színekké alakítja át, sötétebbé és világosabbá alakítja át az átlag, amelyet az emberi szem bizonyos távolságból érzékel, kívánt árnyalathoz legközelebb legyen. Ez bizonyos torzulásokat okoz, ami lehet, hogy nem probléma, attól függően, hogy mire használjuk a monitort. Továbbá a hátrányok közé tartozik a kis látószög. Oldalról nézve felülről vagy alulról a kép színe és fényereje megváltozik, és a megtekintési élmény romlik. Ennek oka a kristályok elrendezése a panelben, amelyen keresztül a sugárzott fény megszakad. Ennél fogva még fontosabb, hogy egy TN paneles monitor állványa legyen állítható, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a monitort a kívánt szögbe állítsuk a szemünkhöz. amelyek viszont más negatív megjelenítési tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Az utolsó probléma a hibás pixelek. Ezek bármilyen típusú panelen előfordulhatnak, de csak a TN panelen világítanak folyamatosan az ilyen pixelek, ami zavaró.

Előnyök Hátrányok
+ Gyors reakcióidő - Alacsony színskála
+ Alacsony ár - Kis nézési szög
- Folyamatosan világító hibás pixelek

IPS (In Plane Switching)

A korszerű és folyamatosan fejlődő technológia, amely magas igényeket támasztó igényes felhasználók számára készült. A színmélység 8 bites, ami azt jelenti, hogy 16,7 millió szín jelenik meg a 262 ezerrel ellentétben a 6-bites. A látószögek a megváltozott kristály elrendezés miatt nagyon magasak, 178° függőlegesen és vízszintesen, a kép jelentős változása nélkül. Ha hibás pixel van, akkor nem világít, de marad, csak tartósan eltűnik, ami lényegesen kevésbé zavaró, és összehasonlítható a monitorra települő porszennyeződéssel. Sokan nem vesznek észre egy hibás pixelt az IPS panelen. Az IPS hátránya általában néhány milliszekundummal hosszabb reakcióidő (6-8 ms), mint a TN panelnál (5 ms). Az IPS-technológia sok szempontból jobb és alkalmasabb a fotószerkesztésre és a grafikai munkára, ami a magasabb árban is tükröződik.

Előnyök Hátrányok
+ Nagyobb mélységű színek - Lassúbb reakcióidő
+ Nagy látószög - Magasabb ár
+ A hibás pixelek nem világítanak
 

PVA (Paternet Vertical Alignment)

Olyan technológia, amely a TN hiányosságainak kijavítására irányul, miközben az IPS-nél kedvezőbb árú. Bizonyos mértékig sikerült. A képalkotó funkciók jobbak, mint a TN panelnál, és az ára alacsonyabb, mint az IPS panelé. A színes kijelzőn azonban a PVA panelek nem érik el az IPS panelek minőségét. A hibás pixelek nem világítanak, mint az IPS-nél, és nem zavaróak. A reakcióidő alacsony, mint a TN-nél. Összességében ez egyfajta kompromisszum a kettő között.

Mit helyezzünk előnybe?

A döntéshozatal nagyon egyszerű. Vagy inkább az alacsonyabb minőséget részesíti előnyben, és spórol,vagy vásárol egy drágább monitort vásárol, drágábbat,de jobb minőségűt. Van azonban egy meglepő megoldás, ahol alacsonyabb áron vásárolhat egy kiváló minőségű IPS monitort. Kiválaszthatja a Dell márkás, használt IPS-monitorját, amelynek 49 hónapos a garanciája, ami meghaladja a 4 évet. Ha nincs tapasztalata a használt technológiával, nem kell aggódnia. A használt monitor gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az újtól. Ha elégedetlen, akkor 14 napon belül visszaküldheti azt, ha céges vásárlás volt is. Ezenkívül garantáljuk, hogy a következő napon kézbesítjük Önnek az asztalára, és 2 napon belül megoldjuk a reklamációt. Van értelme befektetni egy új Dell IPS monitorba, amikor ilyen szolgáltatásokat kap egy használt vásárlásánál?

Termékek szűrése paraméterek szerint
Kijelző
Felszerelés
Beépített hangfal
Modell
Kiválasztott szűrők törlése