Miért érdemes használt számítógépes technikát vásárolni?

Miért érdemes használt számítógépes technikát vásárolni – Technimax

Az új és a használt termékek közötti különbség

Minden racionálisan gondolkozó személy mielőtt bármilyen terméket vásárolna (nemcsak a számítógépes technológia területén) azt kérdezi: „Milyen célból vásárolom ezt az árut?“ Esetünkben például: „Mihez kell ez a laptop?“ irodai munka, könyvelés, internetes munka stb. Függetlenül bizonyított, hogy e célból nem szükséges új laptopot vásárolni, még nagyon csábító áron sem. Mindezekhez a tevékenységekhez használt termékek is alkalmasak. Ezzel a számítógépes technológiával való munkavégzés ugyanolyan hatékony, gyors és biztonságos, mint az új low-end kategóriájú géppel. Tudta, hogy az internetkapcsolat ugyanolyan gyors, mint egy új 250 ezer Ft-os laptopon a használt 70 ezer Ft-oson is?

Melyik technika Önnek a legalkalmasabb

Az IT technika gyártói az ügyfelek kérései alapján gyártanak. Általában kétféle ügyfél létezik. Az első típusú ügyfél nagyon érzékeny az árra, és nem bánja, ha a garancia során háromszor reklamálja a megvásárolt eszközt. Minőséget akar, de az ár van az első helyen, és a gyártó ehhhez alkalmazkodik. Kevésbé tartós anyagokat, kevésbé megbízható alkatrészeket használ, és nem fordít sok időt a tesztelési és hangolási technikákra. Egyszerűen csak arra törekszik, hogy olcsóbb legyen a fejlesztés és a gyártás. Ezt az erőfeszítést szükségszerűen tükröznie kell a terméknek. A tipikus ügyfél ilyen követelményekkel otthon használja vagy magánvállakozó.

A másik típusú ügyfelek igényeinek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb követelménye. Elfogadja a magasabb árat. Ezzel szemben kiváló szolgáltatást, kidolgozási minőséget és tartósságot igényel. Ez a fogyasztói csoport magában foglalja a kis- és középvállalkozásokat és a vállalati szervezeteket. Az összes, még egy rövid kiesés is, nagy veszteséget jelent ezeknek a szervezeteknek, így sok megbízható IT eszközöket keresnek.

Nézzük meg konkrétan a kedvelt gyártó, a Dell termékeit.

Az első típusú ügyfél nagyon érzékeny az árra, a Dell Inspiron laptopokat éa azámítógépeket részesíti előnyben, amelyek megfelelnek az alacsony ár igényének.

A másik típusú ügyfelek igényeinek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb követelménye, a Dell Latitude és a Precision laptopokat valamint az OptiPlex és Precision számítógépeket részesíti előnyben.

Hol a lehet használt technikához jutni

Tegyük fel a kérdést, mi történik a technikával 3 év használat után. Az otthoni felhasználó eldobja a gépet, mert hosszabb ideig nem használható. A gyártók számára ez a „megoldás“ előnyös, mert az ügyfél egy másik gépet vásárol.

A nagy cégek és társaságok igényes ügyfelei rendszerint részletfizetésre vásárolnak és miután lejár, bérbeadják. Lehet, hogy megkérdezi, hogy miért, amikor még tökéletes állapotban van. Az adókötelezettség szempontjából az értékcsökkenés és a jövedelmezőség ebbe a lépésbe kényszeríti. Egyszerűen gazdaságilag kfizetődő.

Szóval mi történik a használt technikával? Minél alacsonyabb a minőség (például az Inspiron), ikvidálják vagy nem gazdaságosan működtetik. A minőségi, a high-end, mint például az OptiPlex, a Latitude és a Precision, visszatér a lízingtársaságokhoz, amelyek tesztelik és továbbítják azokat a piacra.

Használt technika IGEN vagy NEM?

Ha Ön kis- vagy közepes vállalat, hatalmas lehetőség az Ön számára. Valószínűleg nincs korlátlan költségkerete, és megfizethető megoldást keres, de megbízható gépekre van szükség a legmagasabb szintű szolgáltatással.

Új OptiPlex-et vásárolhat, de az árának nem fog örülni. Vásárolhat egy új Inspiront, de valószínűleg az első reklamációnál vagy komplikációnál a szerviznél a döntését kétségbe vonja.

De mi van a használt technikával? Válasszunk egy high-end kategóriás, kiváló minőségű használt gépet, maximális megbízhatósággal? És az ár? Több mint vonzó!

Igen, a használt technika nem való mindenkinek, de ha megbízható gépekre van szüksége a legmagasabb szintű szolgáltatásokkal, és nincs korlátlan költségvetése, ez a megoldás az Ön számára.

Szeretne több információt és tanácsot kapni arról, hogyan válasszon gépet, amely megfelelő Önnek? Örülni fogunk, ha meglátogatja a megfelelő technika vásárlási útmutatóját.