Dell OptiPlex 3070 – modern számítógép mindennapi használatra

Dell OptiPlex 3070 – modern számítógép mindennapi használatra

Szeretnénk bemutatni Önnek a Dell OptiPlex 3070 számítógépet, amely 2022 végén az egyik legmodernebb felújítás alatt álló PC. Ideális számítógép az irodába, amely nagyon érdekes alternatívája lehet az új számítógépeknek. Felújított PC-ként lényegesen olcsóbb az újhoz képest, ugyanakkor modern alkatrészeket és a Dell márka híres megbízhatóságát kínálja.

Dell OptiPlex 3070

Három méretben

A Dell OptiPlex 3070 három változatban készül, nevezetesen Tower, SFF és Micro.

  • Ügyfeleink körében a legnépszerűbb az SFF, egy kompakt asztali kialakítás, amely nem foglal sok helyet az asztalon, és alacsony profilú PCIe kártyával bővíthető.
  • Mögötte a népszerű Micro áll, amely valóban miniatűr méretekkel rendelkezik, és energiatakarékos, T jelzésű processzorokkal van felszerelve. Ezekre az energiatakarékos számítógépekre az utóbbi időben az energiaválság miatt nagy a kereslet.
  • Végül ott van a Tower verzió, ami már inkább az asztal alá tartozik, mint rá. Ezt full PCIe kártyákkal is bővíthetjük, a tágas háznak köszönhetően pedig a leghatékonyabb léghűtés biztosított. Azonban kevesen üzemeltetik az irodai számítógépüket hosszú ideig nagy terhelés alatt, hogy a hűtési hatékonysággal foglalkozzanak.
Dell OptiPlex 3070

HDMI-csatlakozó jelenléte

Sokan elégedettek lesznek az OptiPlex 3070 csatlakoz­tathatóságával, mivel a számítógépeken 1× DisplayPort és 1× HDMI található. A legtöbb más Dell-modell csak 2× DisplayPort-ot kínál videoportként, de sok HDMI-felhasználónak adapterre van szüksége, majd meg kell vásárolnia. Ezért nagyon üdvözlendő a HDMI jelenléte az OptiPlex 3070-ben. Éppen ellenkezőleg, a régi PS2 és COM port hiányzik a csatlakozókból, de ez a legtöbb felhasználót nem fogja zavarni. Van még egy RJ45 csatlakozó a hálózathoz, audio csatlakozók és sok USB port.

Dell OptiPlex 3070

8. és 9. generációs processzorok

Ami a processzort illeti, az OptiPlex 3070-ben találkozhatunk a 8. és 9. generációs Intel Core-al, ami jó hír mindenkinek, aki a legújabb, az Intel processzorok 8. generációjától hivatalosan támogatott Windows 11-re vágyik. Itt a CPU típusok széles skáláját találjuk: Celeron, Pentium, Core i3, Core i5 és Core i7. Leggyakrabban a Core i5-tel találkozunk, amely ezekben az újabb generációkban általában 6 magos.

A többi komponens valószínűleg semmivel sem lep meg minket. 32 GB kapacitásig tudunk DDR4 RAM-ot telepíteni, a SATA lemezre pedig minden modellben tudunk gyors M.2 NVMe SSD lemezt tenni. Jó hír, hogy a kis Microba egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtó és egy második M.2 SSD is behelyezhető.

Dell OptiPlex 3070

Ha megbízható számítógépet keres mindennapi használatra, a Dell OptiPlex 3070 nem fog csalódást okozni. Jó szolgálatot tesz az igényes irodai munkákhoz éppúgy, mint otthoni használatra, ahol sokan az integrált HDMI csatlakozót fogják használni.

Válassza kínálatunkból a Dell OptiPlex 3070-et