Újdonsült USB-C – Dell Latitude 5480

Újdonsült USB-C – Dell Latitude 5480

Az használt laptopok között újonnan megjelent a Dell Latitude 5480. Egy 14" business laptopról van szó modern felszereltséggel, amely bizonyos értelemben ennek a sorozatnak egy új korszakát jelenti. Röviden tekintsük is meg, hogy mit ajánl nekünk a Latitude 5480.

Dell Latitude 5480

Latitude 5480 univerzális átmérőjű 14" kijelzővel

Hová tűnt az E?

Kezdjük egy kis találós kérdéssel. Miért van a laptop megnevezésében az 5480 megjelölés, és nem az E5480 mint az előző generációknál? A sorozatszám előtti E betű a dokkoló konnektor jelenlétét jelöli a PR02X és a PR03X portreplikátorok számára, amelyek kompatibilisek a Dell E-sorozatú termékekkel. Leegyszerűsítve, hogyha a laptop E betűvel van jelölve, akkor alulról van egy hosszú dokkoló konnektora, ha nincs E betűvel jelölve akkor dokkoló konnektor mentes.

A Dell Latitude 5480 és az újabb gépek ezt konnektort már nem tartalmazzák, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hozzájuk semmilyen dokkoló állomást csatlakoztatni. . Az egyszerű méretes konnektorok helyett itt egy apró, nagyon univerzális USB-C találunk, aminek segítségével új típusú Dell dokkoló állomásokat csatlakoztatha­tunk. Éppen ebben a tekintetben jelent az 5480-as modell új korszakot a Dell Latitude családban, amely maga mögött hagyja a dokkoló állomásokat, amelyek hét generáción keresztül kísérték ezeket a laptopokat (E6400, E6410, E6420, E6430, E6440, E5450, E5470).

Dell Latitude 5480

Kis USB-C, támogatott DPort

Miben kiváló ez a laptop?

Arra való tekintettel, hogy a Latitude 5480 a 2021-as évben a legújabb laptop generáció a kínálatunkban, egyértelmű előnye a teljesítmény, a legújabb generációjú Intel Core processzoroknak köszönhetően. Konkrétan a 7. generációs két- és hárommagos i3, i5 vagy i7 processzorokról van szó, méghozzá úgy, hogy a kétmagos változatok energiatakarékosak és U jelölésűek, amely alacsonyabb üzemeltetési hőmérsékletet és hosszabb akkumulátor üzemidőt jelent.

Továbbá felszerelt DDR4 típusú memóriával, amelyhez a laptop 2 bemenetet kínál fel amelyekbe összesen elhelyezhetünk akár 32 GB-t is. Használhatjuk a klasszikus 2,5"-ös merevlemezt vagy a gyors M.2-es modult, de a kettőt egyszerre nem. Ami a grafikát illeti, az Intel HD chip-et használjuk a processzorban, vagy találkozhatunk az nVidia GeForce 930MX dedikált grafikus kártyával is, amely nem ijed meg a multimédiával való munkától sem. Azonban még mindig egy irodai laptopról van szó, amely nem a grafikus munkára lett tervezve. 14" átmérőjű kijelző HD vagy Full HD felbontással.

Dell Latitude 5480

Fém zsanérok a kijelző szilárdan tartására

Mihez csatlakoztatható?

A hátsó és az oldalsó részeken megtalálhatjuk az alábbi 3 konnektort: USB 3.1, USB-C, HDMI, VGA, RJ45, memória kártya olvasót és kombinált audio bemenetet/fülha­llgató és mikrofon kimenetet. Az USB-C-t használhatjuk a már előbb említett dokkoló állomás csatlakoztatására vagy mint DisplayPort. Természetesen van WiFi, Bluetooth, valamint néhány konfiguráció rendelkezik 4G hálózatos SIM kártya olvasóval.

Dell Latitude 5480

Egyszerű, letisztult dizájn kirívó elemek nélkül

Kinek lesz a leghasznosabb?

A Dell Latitude 5480 egy irodai laptop, legjobban a cégen belüli használatkor lehet hasznát venni, ahol követelmény a megbízhatóság és a hosszan tartó működőképesség a mindennapos nyolc órás üzemeltetésnél. Egyszerű sötét dizájn, amely kiválóan passzol a munkakörnyezethez és még a megbeszéléseken sem fog zavaróan hatni. Hogyha éppen egy megbízható és márkás céges laptopot kerestek és a legújabb modellt szeretnétek, amely még megannyi évet kibír, a Dell Latitude 5480 az ígéretes jelölt.

Laptopok Dell Latitude 5480 raktáron