Adapter típus Dell laptopokhoz

Adapter típus Dell laptopokhoz

Minden felújított laptop, amelyet tőlünk vásárol, legalább egy eredeti Dell adapterrel rendelkezik. Tehát nagyon sok ilyen adapterre van szükségünk, és ezért örülünk annak, hogy a Dell a kompatibilitás felé haladt. A Dell Latitude és a Precision laptop adapterek sok éven át kompatibilisek voltak a generációk és a modellek között, tehát nem kell minden típushoz külön típust keresni.

Felosztás a bemenetek szerint

A kompatibilitásnak köszönhetően az adapterek egyszerűen feloszthatók az energiafogyasztás szerint. Nagyjából elmondhatjuk, hogy a 65–130 W-os adapterek a Dell Latitude-hoz, a 150–240 W-os adapter pedig az igényesebb Precision modellekhez készültek. Az adapter szükséges energiafogyasztását mindig megtalálhatja a laptop specifikációiban. Ha gyengébb adaptert csatlakoztat az eszközhöz, a BIOS azonnal figyelmeztet bennünket, hogy az elégtelen áramforrás miatt leállhat. Ezen üzenet ellenére a laptop bekapcsolható és klasszikus módon használható, de megnövekedett terhelés esetén valóban előfordulhat, hogy az adapter nem győzi, és a laptop kikapcsol vagy átvált akkumulátorral való töltésr.

Elérhető Dell-adapter típusok

Vessen egy pillantást a különféle típusú adapterekre amelyeket tőlünk beszerezhet laptopjához. Nem mindig található meg raktáron az összes felsorolt modell, és néha lehet más, új modell is. Ebből a listából azonban áttekintést kaphat. Az adapter valódi méretének jobb megértése érdekében mindegyik típust a 14"-es Dell Latitude E6430 mellett fényképeztük.

P/N: 0JNKWD

Teljesítmény: 65 W;

Súly: 0,2 kg;

Méretek: 10,6 cm x 6,6 cm x 2,2 cm

P/N: 6TM1C

Teljesítmény: 65 W;

Súly: 0,2 kg;

Méretek: 10,4 cm x 4,5 cm x 2,8 cm

P/N: 6C3W2

Teljesítmény: 90 W;

Súly: 0,2 kg;

Méretek: 13 cm x 6,6 cm x 2,2 cm

P/N: 0W6KV

Teljesítmény: 90 W;

Súly: 0,2 kg;

Méretek: 12,6 cm x 5,1 cm x 3,2 cm

P/N: NN236

Teljesítmény: 90 W;

Súly: 0,2 kg;

Méretek: 14,5 cm x 6,9 cm x 1,6 cm

P/N: GX808

Teljesítmény: 90 W;

Súly: 0,4 kg;

Méretek: 15,2 cm x 5,7 cm x 3,2 cm

P/N: JU012

Teljesítmény: 130 W;

Súly: 0,4 kg;

Méretek: 15,2 cm x 7,4 cm x 2,5 cm

P/N: JVF3V

Teljesítmény: 180 W;

Súly: 0,6 kg;

Méretek: 15,2 cm x 7,3 cm x 3 cm

P/N: FWCRC

Teljesítmény: 240 W;

Súly: 0,85 kg;

Méretek: 19,8 cm x 9,9 cm x 2,5 cm


Az adapter kezelésének alapvető szabályai

A reklamációk során találkozunk különféle sérült adapterekkel, ezért megemlítünk néhány alapelvet, hogyan kell kezelni őket. Bár a szabályok világosnak tűnnek, nem mindenki követi azokat. Fontos, hogy ne használjon olyan adaptert, amely nem kompatibilis a készülékkel. Különösen az eszköz károsodásának veszélye áll fenn, amely általában lényegesen drágább, mint az adapter. Már említettük a Dell-eszközökkel való széles körű kompatibilitást, de nem jó ötlet megkísérelni a Dell Latitude csatlakoztatását például HP adapterrel.

Az irodában az adapter általában valahol az íróasztal mögött van, állandóan hozzá van kötve a dokkolóegységhez, és mi nem is foglalkozunk vele. De ha a másikat magunkkal visszük az útra, és megpróbáljuk a lehető legkisebbre összetekerni, vigyázzunk, hogy ne tördössül meg a végeit. A nem szorosan rögzített kábelt természetesen meghajlíthatjuk, de kell némi akaratot és helyet adni neki, és nem erővel nyomni. Az új 90 W-os adaptereket a Dell már szépen megoldotta egy szépen ívelt és mélyedéssel ellátott végződéssel, így a kábel könnyen felcsavarható, anékül, hogy eltörne.


Az újabb adapterek (jobbra) könnyen és kompaktan összetekerhetők

Amikor kihúzza a tápkábelt a laptopból, mindig fogja meg a megkeményedett végén. Ne húzza magát a kábelt, hanem csak a végét. Jól csinálni ezt inuitívnak tűnhet, és még hozzá könnyű is, de tudjuk, hogy nem mindenki csinálja ezt így. Ugyanez vonatkozik a másik vég kihúzására az aljzatból. Ha nem akarja kiszakítani vagy tönkretenni a kábelt, kérjük, kövesse ezt az egyszerű szabályt – soha ne húzza meg a kábelt, hanem fogja meg közvetlenül a végét.

Ha az adapter hirtelen leáll, furcsa hangot ad ki, vagy meghibásodik, az nem feltétlenül jelent komoly hibát. Javasoljuk, hogy húzza ki az adaptert próbálja meg kihúzni és újra csatlakoztatni a tápkábelt az adapterhez. A fent említett megnyilvánulásokat csak az úgynevezett triciklik okozhatják, amelyek kissé meglazulnak és kontaktust veszítenek. Nem kell aggódnia az erőkifejtés miatt, megfelelően nyomja be az adapterbe. Ha a problémák továbbra is fennállnak, akkor a probléma máshol van, de gyakran elég ez az egyszerű művelet.

A nem eredeti adapter veszélye

Előfordulhat, hogy olyan adapterrel találkozik, amely nem eredeti és nem viseli a Dell márkát. Noha kompatibilis lehet, azt javasoljuk, hogy kerülje el. Végül is egy olyan eszköz van, amely áram alatt van és felmelegszik – rossz minőségű kivitel esetén fennáll annak a veszélye, hogy nemcsak a laptopot károsíthatja, hanem súlyos tüzet is okozhat. Nekünk is vannak tapasztalataink nem eredeti adapterekkel. Hogy milyen helyzetről volt szó, és hogyan oldottuk meg, azt elolvashatja a blogunkon található rövid bejegyzésben.


Nem eredeti adapterek, amelyek tartalmazzák a Dell logót

Tőlünk csak az eredeti Dell

Felújított Dell laptopjainkhoz mindig egy valódi Dell hálózati adaptert kap, amely megfelel a laptop igényeinek. Másik adaptert is vásárolhat a konfigurátorunk segítségével, így kényelmesen összekapcsolhatja a dokkoló állomást, és amikor utazásra kerül sor nem kell majd az asztal alatt semmit szétkapcsolnia, hanem egyszerűen egy másik adaptert visz magával. Az adapter kapcsolatos reklamáció esetén általában nem az egész laptopot kell visszaküldeni,hanem elég csak a hibás adaptert. Állandó ügyfeleinknek azonnal új adaptert küldünk, amint értesülünk a hibáról, és midezt még azelőtt, mielőtt a hibás adapter megérkezik.

Van még kérdése az adapterekkel kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel tisztázunk mindent, amit tudunk.

Dell laptopok eredeti adapterekkel