Munkaállomások 3 előnye

Munkaállomások 3 előnye

Laptopkal dolgozik? Manapság szinte szükségtelen ilyen kérdést tenni, amikor a legtöbb esetben a válasz igen. Használ dokkoló állomást laptopjához? A kérdésre adott válaszok nem annyira egyértelműek, és sokan azt kérdezik, miért kellene használni. Milyen előnyei vannak a dokkolónak? Fog-e felesleges helyet foglalni az asztalon? Vessen egy pillantást a Dell dokkolóállomásainak 3 nagy előnyére.

A Dell Latitude E és a Precision M típushoz

Dell dokkolóállomások

Nagyobb Dell PR02X és kisebb PR03X

Mindenekelőtt a Dell PR02X és PR03X dokkolóállomásokról beszélünk a Dell Latitude E és a Dell Precision laptopok számára. Az olcsóbb sorozatú gépek vagy az általános otthoni használatra szánt nem márkás laptopok nem tartalmaznak dokkoló csatlakozót, ezért nem kompatibilisek a dokkolóval. Másrészt, a csúcskategóriás gépek, amelyeket gyakran használnak vállalatokban és intézményekben, lehetővé teszik a dokkolást. Ez a tény önmagában megmondja nekünk, hogy melyik szektorra tervezték a dokkoló állomásokat, és ennélfogva hol lesz a legnagyobb hasznuk.

1. Csatlakozók száma

Dell dokkolóállomások

USB és audio csatlakozók a dokkoló oldalán

A dokkolóval való együttműködés nyilvánvaló előnye a csatlakoztathatóság meghosszabbítása. Különösen, ha van mini laptopja vagy ultrabookja, előfordulhat, hogy hiányzik az USB port és a monitor kimenete. A dokkolóegység 6 extra USB-portot kínál Önnek, amelyeket a laptop porttal együtt használhat. Külső lemez, billentyűzet, egér, vaku, vonalkód-olvasó, mikro-USB-kábel a telefon feltöltéséhez … Az irodában sok USB-eszközzel találkozunk, és mindig kihúzunk valamit, hogy helyet biztosítsunk egy másik eszköz számára, ez se nem hatékony, se nem kellemes. Két dokkoló nélkül csatlakoztatott külső monitorral még bonyolultabbá válhat.

2. A csatlakozók típusai

Dell dokkolóállomások

A PR02X olyan csatlakozókat is kínál, amelyek manapság nem találhatók meg a laptopokban

A csatlakozók számán kívül a dokkoló állomások is előnyösek. Például a soros és a párhuzamos portok évek óta hiányoznak a laptopokból, és továbbra is találkozunk olyan ügyfelekkel, akik ezeket kérik. Az ipari gépek diagnosztizálása és a szolgáltatása területén a COM portra továbbra is szükség van.

Ezenkívül a dokkolóegység nem jelent problémát az USB-emulációval, amely gyakran problémákat okoz, és nem működik megfelelően. A dokkolóállomáson a COM port teljes funkcionalitással rendelkezik, akárcsak egy klasszikus asztali számítógép. Tehát, ha egyesíteni szeretné egy modern laptop teljesítményét egy öregebb csatlakozóval, a dokkoló állomás megoldást kínál.

3. Időmegtakarítás a kezelés során

Dell dokkolóállomások

Nincs hosszantartó szétválasztás és csatlakoztatás, az összes kábelt elkészítve hagyhatjuk, amíg visszatérünk a laptophoz

A dokk harmadik előnye az időmegtakarítás és a megnövelt kényelem. Ha dokkoló nélkül el kell vinnie a gépet otthonról vagy utakra, általában szét kell választani az összes vezetéket és az asztalon hagyni. Gyakran előfordul, hogy a kábel az asztal mögé esik, így amikor visszatér dolgozni, először kezdheti keresni, majd újra csatlakoztatni. A dokkoló állomással ez másképp van. Az összes kábel összekapcsolódik a dokkban lévő portokkal, és ha Ön távozik akkor csak egy gombbal kikatintja, és megy. Ugyanolyan egyszerű az újracsatlakozás. A gép rákattintja az állomásra, és ennyi – a monitorok és perifériák csatlakoztatva vannak és azonnal kommunikálnak.

Elérhető laptop konfigurátorban

Dell dokkolóállomások

Bővíteni kívánja a laptop képességeit, növelni a kényelmét és időt spórolni? Ezután ne felejtse el kiválasztani a dokkolóállomást a konfigurátorban. Teljesen kompatibilisek az összes laptopkal, amelyhez dokkolókat kínálunk. Noha a portreplikátorokat külön nem adjuk el, ha elküldi nekünk annak a laptopnak a sorszámát, amelyet korábban tőlünk vásárolt, és amelyhez hozzá szeretné vásárolni a dokkolót, akkor kérésének eleget teszünk. Ne bosszantsa a technika, hanem emelje fel olyan szintre, amelyen élvezni fogja.

Használt Dell laptopok