A Dell Latitude és a Precision laptop minőség garanciája

A Dell Latitude és a Precision laptop minőség garanciája


Garance kvality PC

Mobilitásuk miatt a Dell Latitude és Precision laptopok gyakran hordozhatók, és a legtöbbet sérülnek esések, ütések vagy más pusztító mechanikai behatások során. Ezért a legnehezebb és a legdrágább ezen eszközök karbantartása. Mindegyik laptophoz azonban garantáljuk a következőket:

  1. Az LCD-kijelzők hibáktól mentesek. Nem találhatók rajtuk karcolások, zúzódások, hibás pixelek, foltok(a képernyő alatt ikis foltok), fehér foltok vagy egyéb képalkotó hibák.
  2. A tokon csak kis kapilláris karcolások lehetnek, de nem találhatóak rajtuk jelentős mély karcolások
  3. A külső eszközök csatlakoztatásához az összes bemenet sérülésmentes
  4. A laptop alváza nincs sem megütve, sem megrepedve
  5. A Dell laptopokhoz eredeti és biztonságos Dell adaptereket biztosítunk
  6. A laptop nem csak teljesen matricáktól és címkéktől mentes lesz, hanem tökéletesen tiszta és fertőtlenített is, így nem kell arra gondolni, hogy ki használta a laptopot Ön előtt. A felmérések azt mutatják, hogy több szennyeződés van a tisztítatlan billentyűzeten, mint egy normál WC-n.
  7. Nincs hiányzó láb vagy fedőcsavar
  8. A merevlemez, amelyet a laptop leggyakrabban hibásan működő részének tekintenek, alaposan teszteljük, és garantáljuk, hogy megfelel számos minőségi paraméternek. Nem elég, hogy jól működik, de garantáljuk, hogy a lemez élettartama még nincs teljesen a végén. Garantáljuk, hogy az újraelosztott szektorszám, a keresési hibaarány, a spinup szám, az újraelosztási események száma és az aktuálisan függőben lévő szektorszám nulla. Figyelemmel kísérjük a Bekapcsolási idő számát is. Ha ez az érték nagyobb, akkor dobjuk ki és cseréljük le a lemezt, akkor is, ha a lemez nem hibás. A merevlemezeknél számos egyéb értéket is figyelembe veszünk, amelyek jobb képet adnak a meghajtó állapotáról. Garantáljuk, hogy a Reallocated Sector Count, Seek Error Rate, Spinup Retry Count, Reallocation Event Count, a Current Pending Sector Count értékei nullán vannak.

A minőség ellenőrzésével a 24 %-át kidobjuk

A forgalmazók laptopjainak körülbelül 24% -át dobjuk el. Ezen potenciálisan problematikus termékek beszerzésének, tesztelésének és ártalmatlanításának költsége óriásiak, ezért ezeket bele kell számolni az eladott termékek árába. Ezért érthető, hogy a használt laptop eladási ára valamivel magasabb lehet, mint a versenytársaké.

Hiszünk abban, hogy nem akarja, hogy olcsó termék kerüljön a cégébe, pontosan megadott minőségi paraméterek nélkül. Meggyőződésünk, hogy még akkor is, ha a kopott vagy potenciálisan hibás darabok leselejtezése nagyon drága, Ön elfogadja a laptop esetleges magasabb árait, köszönhetően a kiváló működésnek és az eladásra kerülő hibás darabok alacsonyabb százalékának.

Különös gondosság a Precison laptopok számára

Dell Precision laptopokra a nagy teljesítmény és erős grafikus kártya jellemző, mivel nagy terhelőképesség várható tőlük. Ezért ezek a gépek speciális teszten mennek át, ahol teljes működés mellett nyomon követjük a hőmérsékletet és a kimeneti paramétereket. Még, ha át is ment a szabványos teszten, akkor is hibákat mutathat, ha hosszú ideig dolgozik maximális teljesítmény mellett. Ennek a szimulációnak köszönhetően garantálhatjuk, hogy még a szélsőséges terhelés esetén is igazán megbízható lesz a pontossága.

Ezeket az eszközöket a gyártó nagy terheléshez tervezte, és még, ha a gép használt is a legigényesebb feladatokat el kell végeznie. Már évek óta a Precision grafikus állomások szegmensére koncentrálunk, és hosszú távú tapasztalatainkra támaszkodunk.

Az összes láb és csavar rendben van

A tok alján levő gumi lábak rendkívül nagy feszültségnek vannak kitéve a laptop mozgatása és szállítása során. Sérülhetnek, vagy akár le is eshetnek. Ebben az esetben a laptop mozoghat, vagy akár megsérülhet az asztal teteje. Ezért minden lábat ellenőrzünk, kicseréljük a sérült lábakat és hozzáadjuk a hiányzókat.

A laptop javításakor vagy újrakonfigurá­lásakor általában el kell távolítania az egyik borítót. Ha az előző felhasználó ezt helytelenül hajtotta végre, akkor hiányozhatnak a csavarok a laptop alvázában, vagy a fejek megsérülhetnek. Biztos feldühítené Önt, ha nem tudná meglazítani a sérült fejű csavart. Ezért mindig ellenőrizzük a csavarokat, a sérülteket pedig cseréljük.

Csak eredeti Dell adapterek

A csomag mindig tartalmazza az adaptert is, és meghibásodásuk esetén némelyik eladónál gyakran nem eredeti, olcsóbb adapterek kerülnek a csomagba. Ezek a nem eredeti adapterek hatalmas kockázatot jelentenek. Számos esetben ismert, hogy megsérült a laptop akkumulátora, a teljes laptop, vagy akár tüzet is okozott. Ezért külön figyelmet fordítunk az ellenőrzésre és garantáljuk, hogy a laptop eredeti Dell adapterrel érkezik. A nem eredeti adapterek, az úgynevezett pótlások könnyebbek lehetnek (egyes alkatrészeket „letépik”), negatívan befolyásolhatják a megjelenített képet (rossz árnyékolás), kevésbé töltik az akkumulátort, és nem fognak ellenállni a túlfeszültségnek.

Mindig ellenőrizze, hogy melyik adapterrel tölti fel a Dell laptopot. Munkatársaink számára tilos a vállalati laptopok nem eredeti adapterekkel történő használata. A problémamentes működés biztonsága és megbízhatósága rendkívül fontos számunkra, ezért kizárólag eredeti Dell adapterekkel szállítunk laptopokat. A nem eredeti adaptereket gyakran az eredeti hiteles másolataként készítik, azonos színű és azonos alakúak, csak a „Dell“ jelzés hiányzik.

Ezért is fontos emlékezni, hogy használt árut vásárol, nem újat.


Reallocated Sector Count az újracsomagolt szektorok száma az eredetitől a lemez biztonsági másolatának területéig.
Seek Error Rate a helytelen keresők számát jelenti (a fej mozgatása a lemez felett).
Spinup Retry Count a lemezek centrifugálásának ismételt kísérleteinek számát jelenti.
Reallocation Event Count a kiosztandó szektorok számát jelenti (1 szektor = 512 bájt).
Current Pending Sector Count a gyanús státusú szektorok számát jelenti. A diagnosztikai segédprogramok futtatása után egy szektor használatát általában letiltják, és helyettesítik egy másik szektorral a biztonsági mentési területről. Ezért a Current Pending Sector nullázódik, így a Reallocated Sector Count-al pedig megegyezik.
Power-On Time Count a ledolgozott üzemórák száma. A Raw alkalmazásban az eltelt időegységek száma, amely egyes meghajtóknál az órák számát (hexadecimális számban megadja), másokban pedig öt perces intervallum lehet.