Nagyobb ugrások - Dell Latitude E7470 és E7270

Nagyobb ugrások - Dell Latitude E7470 és E7270

Vessünk egy pillantást a Dell Latitude 7000-es szériájú professzionális ultrabookokra. Ez nem más, mint a professzionális üzleti gépek legmodernebb modellje, amelyet a Dell 2016-ban helyezett forgalomba. Újonnan ezek az ultrabookok több százezer forintos kerülnek, ezt a E7490-nél ellenőrizheti. Használtként most megvásárolhatja a Latitude E7470-et, a 2016-os és csúcsmodelljét, az eredeti ár töredékéért, anélkül, hogy elveszítené a csúcsmodell előnyeit.

Dell Latitude E7470

Nyitott E7470-es Latitude és zárt kisebb E7270-as

Biztosított SW, HW, valamint mechanikus

A Dell a 7000-es sorozatú ultrabookok promóciója során a magas biztonság és a lenyűgöző dizájn egyedi kombinációjára összpontosított. A hatékony titkosításhoz olyan szoftver megoldást kell igénybe venni, amely nem része a gépnek, de a Dell és még sokan mások is kínálják. Fontos szempont, hogy a hardver vállalati szinten be van biztosítva, például processzor formájában, amely Intel vPro technológiával rendelkezik.

Dell Latitude E7470

A magasabb szintű ultrabookok Intel vPro támogatásával rendelkező processzorokat tartalmaznak

Tervezési szempontból a Dell bevált tartós anyagokat használt, amelyekkel a legjobb modellekben már hagyományosan találkozunk. A fedél felülete matt fekete és gumiszerű, kellemes benyomást kelt és nem olyan hideg, mint az alumínium az E7440-es modellnél. Kellemetlen, hogy az ujjlenyomatok könnyen tapadnak ehhez a fekete felülethez. Az egyetlen nem fekete elem a fedél fém sarokpántja a hátsó listával. Az erős acél pántok a magasabb kategóriájú Dell laptopoknál már megszokott elemként vannak jelen.

Dell Latitude E7470

Az acélpántok még hosszú évek használata során sem lazulnak vagy repednek meg

Szubjektív érzés a használattal kapcsolatban

Érzéseim a Dell Latitude 7270-es ultrabook használata kapcsán nagyon kellemesek. A gép kicsi és vékony, miközben a kézben szilárd benyomást kelt, amit a kiváló anyagok biztosítanak. Soha semmi nem mozog, tényleg egy erős, tartós gépről van szó. Egyedül a fent említett ujjlenyomatok láthatósága okoz egy kis kellemetlenséget. A billentyűzet típusa egyforma mind a 14"-es és a 12,5"-es modellnél is, jól lehet vele írni, de ez mindig az egyéni megszoktástól is függ. Használatkor az ember tudatosítja, hogy egy csúcsmodellt tart a kezében.

Dell Latitude E7470

A jobb oldalon az E7270-es billentyűzet az előző generáció behelyezett billentyűzetével összehasonlítva

Jelentős nemzedékek közötti ugrás

A felülvizsgált modell elődje a Latitude E7250 és az E7450 ultrabookok, amelyek egy generációval régebbiek, de nagyon hasonlóak. Általában a generációk közötti teljesítménybeli eltérés nem igazán észrevehető, de ez kivétel. Az E7270 és az E7470 egy Intel Core 6. generációs Skylake jelölést tartalmazó processzorral rendelkeznek, amely már rendelkezik teljes HW támogatással a HEVC / h.265-hez 4k-s videókhoz. A RAM memória a DDR3-ról a gyorsabb DDR4-modulokra ugrott. Az mSATA SSD-jét egy modernabb M.2-re frissítették. Ennek a három nagy váltásnak köszönhetően észrevehetően jobb teljesítményt érhetünk el a felülvizsgált gépeknél, mint korábban.

Dell Latitude E7470

M.2 memória a nagyobb sebesség és helymegtakarítás érdekében

Megfelelő csatlakoztathatóság

Az ultrabook csatlakoztatha­tósága elegendő, oldalain és hátulján található 3× USB 3.0, HDMI, mini DisplayPort, RJ-45, memóriakártya-olvasó, SIM-kártyahely, 3.5mm-es audio és tápcsatlakozó. Alulról a klasszikus Dell E-family dokkoló csatlakozóját találjuk, így nem kell megváltoztatnia a dokkot, még akkor sem, ha frissítísre kerül sor. Ellentétben azzal, amelyhez hozzá voltunk szokva, az, hogy az akkumulátort nem lehet kicserélni. Ahhoz, hogy ki lehessen majd cserélni, kénytelen lesz az ultrabookot kicsavarozni.

Dell Latitude E7470

A csatlakozók az ultrabook teljes hátoldalán és jobb oldalán vannak

Csúcsmodell, amely nem fog csalódást okozni

Ha professzionális ultrabookot keres a munkájához, a 2016-os és legjobb modellje biztosan nem okoz csalódást. Választhat a 14" Dell Latitude E7470 vagy annál kisebb 12,5" Latitude E7270 modellek közül, amelyek csak méretükben különböznek, de ugyanazokat a funkciókat kínálják. Köszönhetően a használt összetevőknek észrevehetően magasabb teljesítményt kap, mint az előző generációnál, és az elkövetkező években is számíthat erre a sebességre. Az általunk meghosszabbított 4 évre vonatkozó garancia egy olyan befektetés, amely semmiképp sem veszik el.

Dell Latitude E7470

A dokkoló csatlakozónak köszönhetően nem kell minden alkalommal a kábel csatlakoztatásával bajlódnia

A Dell Latitude E7470 és E7270 Ultrabook elérhető a raktáron