Vállalati szintű megoldások - Dell OptiPlex 9020

Vállalati szintű megoldások - Dell OptiPlex 9020

Dell OptiPlex 9020 Business Desktop egy modern és mindenekelőtt kiváló minőségű üzleti számítógép. Ha eddig elkerülte a felújított számítógépeket, feltételezve, hogy ezek régi és csak félig működő gépek, a Dell OptiPlex 9020 megmutatja, hogy tévedett. Nézzük meg, mit kínál ez a felújított irodai számítógép.

Változások a case kialakításában


A case típusokban az OptiPlex 9020 sorozat nem felel meg a Dell szabványnak. Már nem érhető el a desktop típus (bár a Dell általában az OptiPlexes-t mondja asztali számítógépnek). Megőrizték a legnagyobb Tower-t vagy Minitower-t, amely a legerősebb forrás (290W).

A kisebb SFF (Small Form Factor) továbbra is alacsony profilú grafikus kártyát vagy más alkatrészt kínál a csökkentett PCIe x16 nyíláshoz. Ebben a tekintetben a helyzet változatlan marad a korábban gazdagon tesztelt OptiPlex 790 modellekhez képest. Hasonlóképpen, a nagyon kicsi USFF (Ultra Small Form Factor) megmarad.

Módosított nyitórendszer


A tervezés szempontjából a Dell rendelkezik a bevált fekete és ezüst kombinációval. Ha már találkozott a 790 és 7010 modell dizájnjával, a 9020 nem fogja meglepni semmi újjal.

Kevés különbség van a case nyitó rendszerében, amely csökkent az SFF verzióban, beleértve az oldallapon található fogantyút. Ugyanakkor az összes alkatrészhez való könnyű hozzáférés szerszám nélkül úgy marad, ahogy azt már megszoktuk. A formatervezés szempontjából az OptiPlex 9020 nem emelkedik ki, amely alkalmas a célzott vállalati szféra számára.

Módosított alkatrészelhelyezés


A Haswell kódszámú Intel Core processzorok új generációja az 1150 aljzattal érkezik, míg az előző harmadik generációs Ivy Bridge az 1155 aljzatot használja. A generációs váltás javított integrált Intel HD grafikus chipet és újabb chipsetetis tartalmaz. Az SFF-rel az alaplap más funkciói is megváltoztak az újabb generációban, például a RAM DIMM slotok nyilvánvaló elhelyezése. Részletes specifikációk megtalálhatók a dokumentációban, amelyet a Dell hagyományosan kiválóan fejlesztett ki.

A gyakorlatilag nagyobb teljesítményre és jobb hűtési rendszerre számíthat a módosított CPU-hűtő és néhány alkatrész fent említett átszervezése révén.

Hozzáférés szerszámok nélkül


A PCI-kártyák SFF-kialakításban reteszelő rendszere szintén sikeres. Egy egyszerű zárral könnyen eltávolíthatja és cserélheti a kártyákat csavarhúzó vagy más szerszám nélkül. Csak nyissa ki a biztosítékot, cserélje ki és zárja be újra a rendszert.

Biztosan tudja, hogy a csavarok potyognak az alaplapból, ha nincs mágneses hegyű csavarhúzója. Ezután attól tart, hogy valamit elront, vagy a csavart kell keresnie legrosszabb esetben ki kell rázni a cavarokat a gépből. Az ilyen és sok más Dell mechanizmus esetén nem kell aggódnia a csavarok elvesztése miatt.

Az Enterprise funkció Intel vPro


Ebben a modern magasabb sorban lévő irodai számítástechnikában a Dell integrálva van az Intel vPro technológiával. Az Intel elsősorban üzleti használatra fejlesztette ki, és lehetővé teszi a számítógépek biztonságos távoli kezelését és frissítését, a sávon kívüli BIOS kezelését, vagy akár az adatok távoli törlését a merevlemezről. Az Intel processzorok minden új generációja támogatja a vPro új funkcióit.

VPN, WiDi, WiFi címkék

Az első a virtuális magánhálózat (VPN) kapcsolatra vonatkozik, amelyet a vállalatok gyakran használnak a vállalati domainkel való kommunikáció biztonságos létrehozására egy közös internetes kapcsolaton keresztül. Az Intel vPro esetén az alkalmazottaknak nem kell megjegyezniük a bonyolult hitelesítő adatokat, de a hardver az első feladatnál a bejelentkezési kulcsukká válik. Így biztonsági hardverkártyaként fog működni, és lehetővé teszi az adminisztrátorok számára a kapcsolatok távoli kezelését is.

A WiDi Pro technológia lehetővé teszi a tartalom biztonságos vezeték nélküli megosztását a biztonságos vállalati hálózaton belül más eszközökkel, akár prezentációkról, akár videókról legyen szó. Küldeni lehet másik eszközre is, amelyek támogatják a technológiát, ideértve a kivetítő adatait is.

A harmadik újdonság a beépített Wi-Fi címkék, amelyek lehetővé teszik a hálózati nyomtatók, kivetítők, konferenciatermek és a vállalati hálózat egyéb elemeinek megtalálását és csatlakoztatását. Ezt az Intel és a Cisco, valamint a vállalati hálózati megoldásokat kínáló másokkal való együttműködés útján érik el.

Ön dönti el, hogy használja ezeket a lehetőségeket a vállalatában. De mindig jó tudni, hogy vannak olyan funkciók, amelyeket azoknak a vállalatoknak terveztek, amelyek a Dell OptiPlex 9020-at kissé közelebb hozzák az igazi üzleti vezető címéhez.

Gazdag alapvető csatlakoztathatóság

Ha közelebbről megvizsgáljuk az SFF-t, hátul egy klasszikus VGA-csatlakozót és egy pár DisplayPort-ot, amelyet csatlakoztatunk a monitorokhoz. A PS/2 portok inkább már megszokás, mert ezeket hosszú ideije helyettesíti az USB. Szerencsére azonban eleget találunk az OptiPlex 9020-on. Hátilról rögtön 6, elölről 4, miközben mindkét oldalon két USB 3.0 van SS jelöléssel – Super Speed. Természetesen van egy RJ45 hálózati csatlakozáshoz, valamint egy audio bemenet és kimenet. Néhányan örülni fognak az integrált COM portnak (RS232). Az előlapon, az említett USB-n kívül, csak más audio portokat találunk a fejhallgató és a mikrofon egyszerű csatlakoztatásához.

Megfelelően felújított számítógép

Hogyan befolyásolja minket a Dell OptiPlex 9020 irodai számítógép? A felújított számítógépes technológia viszonteladói szemszögéből örülünk, hogy ilyen új és kiváló minőségű termékekkel foglalkozunk. Nem kell aggódnunk vagy szégyellnünk az általunk kínált dolgokat – tudjuk, hogy ezek olyan minőségi számítógépek, amelyek jól szolgálják majd Önt, és amelyekhez kibővített szolgáltatásokat tudunk biztosítani. Emlékszik a legfrissebb hírekre a Dell OptiPlex hosszú távú támogatásáról?

A felújított, mégis modern Dell OptiPlex 9020 befektetés a jövőbe. Nem forradalmasítja a dizájnt, de a nagy teljesítményű összetevőknek és a fejlett technológiáknak köszönhetően ideális egy olyan vállalati környezetben, ahol a távoli adatkezelés és biztonság áll a középpontban. A Technimax szolgáltatásaival együtt emellett könnyen lerombolhatja a rossz minőségű felújításokkal kapcsolatos mítoszokat, és meggyőzheti Önt arról, hogy milyen magas szinten lehet a felújított számítógép, ha azt megfelelő módon kezelik.

Tekintse meg az elérhető Dell OptiPlex 9020 modelleket