Mobil megoldás CAD-re – Dell Precision M4800

Mobil megoldás CAD-re – Dell Precision M4800

Dell Precision M4800 készüléket jogosan mobil munkaállomásnak nevezik, mivel teljesítménye és jellemzői jelentősen különböznek a hagyományos laptopoktól. A Dell Precision sorozat az asztali iparban is jól ismert, ahol professzionális felhasználásra tervezték 3D modellezés, mérnöki tervezés és elemzés területén. A Precision M4800 fenntartja ezt a fókuszt, de kompakt kialakítású 15,6"-os laptopot kínál.

Bevált formatervezés

Dell Precision M4800

Első pillantásra a laptop robusztusnak tűnik

A gép alváza szinte megkülönböztet­hetetlen az előző M4700-tól, amely bizonyította értékét. Az alumínium tartóssága és hőszigetelő tulajdonságai miatt ez a burkolat fontos segédanyag. A nagy teljesítményű alkatrészek szükségszerűen sugározzák a hőt, de a kettős ventilátorok és ez a robusztus alváz hatékonyan eloszlatják. A magas mechanikai sérülésekkel szembeni ellenálló képesség és a kijelzőt tartó csuklópántok ezeknél a modelleknél már természetesek.

Prémium kijelző

Dell Precision M4800

UltraSharp kijelző a PremierColorral

A kijelző megfelel a tervezőknek a pontosság és az igaz színmegjelenítés szempontjából támasztott igényeinek is. Számos megjelenítési változat létezik a piacon, köztük az UltraSharp FHD-vel vagy akár 3200×1800 QHD felbontással. A pontos színmegjelenítés érdekében a PremierColor technológia elérhető a kijelzőn. A panel átlója 15,6", és a laptop teljes mérete a mobilitás felé mozog. A legtöbb szakember biztosan csatlakoztat külső monitorokat az irodai körülmények közötti kényelmes működéshez.

Szilárd csatlakoztathatóság

Dell Precision M4800

A dokkolóállomás nélkül is jó a kapcsolat

Külső monitorokra való hivatkozáskor kapcsolattartási információra van szükség. Ez a Precision M4800 szintjén van, ahogyan elvárhatnánk egy hasonló géptől. A kép kimenetéhez a készülék kerületén található a HDMI, a DisplayPort és a VGA csatlakozó. Van még audio bemenet / kimenet, USB 3.0 és 2, eSATA, memóriakártya-olvasó, RJ45 hálózati kapcsolat és természetesen hálózati csatlakozó. Fontos a dokkolóállomás portja is, amelynek köszönhetően csatlakoztathatunk egy klasszikus Latitude E-family kompatibilis dokkolót, hogy még sok más portot szerezzünk.

Meglepő teljesítmény

Dell Precision M4800

A Core i7 processzorral és professzionális dedikált grafikával az állomás nagyon szép teljesítményt nyújt

A belső alkatrészek és a teljesítmény szempontjából támaszkodhatunk az Intel Core processzorok 4. generációjára, akár az i7 Extreme Edition-ig is. A működési memória akár 32 GB DDR3L-ot is elérhet – az L jelölés Low Voltage-t jelent, azaz alacsony feszültségű modulokat, amelyeknek különösen akkor fog örülni, ha akkumulátorra fog működni. A munkaállomás fontos része egy dedikált grafikus kártya. Akárcsak az asztali Precisionoknál, ezek a professzionális nVidia Quadro és AMD FirePro kártyák, amelyekről bővebben a cikkünkben olvashat. A tárolás legfeljebb három – 2,5" belső meghajtót, a második 2,5" belső fiókot képes tárolni az optikai meghajtó helyett, valamint egy belső mSATA modult.

Magas biztonság

Dell Precision M4800

A gyártás során a mechanikai ellenálló képességre helyezik a hangsúlyt

Most, hogy három tárolási lehetőségünk van, a Dell hozzáadta a RAID 0, 1 és 5 támogatást. Így tehát az adatokat menthetjük, anélkül, hogy aggódnunk kellene az egyik lemezhiba miatt. Az adatbiztonságot más elemek is biztosítják, mint például a szabad esés érzékelő, az ujjlenyomat-olvasó vagy az intelligenskártya-olvasó, amelyek a kiválasztott konfigurációkban megtalálhatók. Szoftver szempontjából a gép készen áll a Dell Data Protection szolgáltatásra, így könnyen titkosíthatja adatait és megakadályozhatja azok visszaélését.

Az egész megbízható

Dell Precision M4800

A nagy felbontású külső monitorok csatlakoztatása nem jelent problémát

A Dell Precision mobil munkaállomások a grafikusok és a CAD alkalmazásokkal dolgozók gyakori választéka. Akár teljesítményin­tenzív munkát, akár stabilitást és hosszú távú megbízhatóságot keres, a Dell Precision M4800 lehet a megfelelő mobil megoldás az Ön számára. Támaszkodjon a használt berendezések bizonyított beszállítójára – közvetlenül választhat tőlünk a boltban, vagy fényképeket küldünk Önnek az adott kiválasztott darabról. Minden megrendeléssel megkapja garanciáinkat, amelyeket vállalunk az Ön érdekében. Ha további kérdései vannak a munkaállomással kapcsolatban, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

A Dell Precision M4800 mobil állomás raktáron