Hogyan válasszon használt LCD monitort

Hogyan válasszon használt LCD monitort

Üdvözöljük vásárlási útmutatónkban, amely segít kiválasztani a legmegfelelőbb használt LCD monitort. Minden felhasználó igényei és lehetőségei teljesen eltérőek. E két információ figyelembevételével képesek vagyunk Ön számára a lehető legmegfelelőbb képernyő kiválasztására.

Rögtön a legelején tisztázzuk, hogy nem a legjobb és legerősebb gépet fogjuk keresni a piacon, ha nincs feltétlenül szükségünk rá. Minden logikusan gondolkodó ember azt az utat keresi, amely a legtakarékosabb, így ez az egyik dolog, ami alapján választani fogunk.

Erősen ajánlunk 3 témát áttanulmányozni, mielőtt a megfelelő képernyő kiválasztásába kezd. A következőkről van szó:

Új x Használt
Garancia
Raktárkészlet

Képernyő átló és panel típus

Ha úgy dönt, hogy egy igazi szakértőnél szeretne használt LCD képernyőt vásárolni, aki konkrét márkával és stabil háttérrel rendelkezik, akkor nem marad más hátra, mint a megfelelő modell kiválasztása.

Először is tisztáznunk kell, hogy milyen célra fogjuk a képernyőt használni. Csak adatokat szeretnénk vizsgálni vagy egyszerű felületeket megjeleníteni? Ebben az esetben kisebb típusú TN panelt válasszunk, anélkül, hogy nagyobb figyelmet fordítanánk a reakció sebességére és a színhűségre. Az egyszerű irodai vagy otthoni használatra tanácsos olyan képernyőt választani, amely könnyen elfér az asztalon és nem foglal túl sok helyet, mint például ez a 18" 20"-as átmérőjű kijelző. Az igényesebb felhasználók számára a nagyobb átmérővel rendelkező LCD képernyőket ajánljuk, amelyek széllesvásznúak és élvezetes multimediális élményt nyújtanak, valamint igényesebb munkához is jól alkalmazhatóak. Legjobb minőségűek azonban az IPS LCD képernyők, amelyek fejlett paneltípusuknak köszönhetően felhasznáhatóak fényképszerkes­ztésre és hasonló grafikai munkákra, kiemelve a színmegjelenítés minőségét.

További paraméterek

Ha már tudja, hogy milyen célra fogja használni a képernyőt, és milyen átmérőjűt választ, akkor további paramétereket is figyelembe kell vennie. Az egyik legkeresettebb paraméter a maximális felbontás. Ez a paraméter a képernyőátmérővel együtt meghatározza a pont méretét és ezáltal a kijelző lágyságát. Minél nagyobb a képernyőátmérő, annál jobb a képernyő lágysága.

Ugyancsak fontosak a monitor által biztosított bemeneti csatlakozók. Ha a számítógépen csak a HDMI van, de a monitor csak VGA és DisplayPort bemenetekkel rendelkezik, adaptert kell vásárolnia. A legjobb, ha a számítógépéhez vagy laptopjához megfelelőt keres a jövőben. Ez biztosítja a monitor kompatibilitását akkor is, ha idővel megváltoztatja a forráseszközt.

Végül, de nem utolsósorban, gondolni kell a monitor elhelyezésének lehetőségére. Az asztalok és székek különböznek, az egyes személyek magassága eltér, és az egész bonyolult lehet a szűk helyek és a sarokasztalok miatt. Ha nem akarja hogy a munka vagy kikapcsolódás miatt fejfájás és nyaki fájdalom jelentkezzen, akkor választania kell egy állítható magasságú alappal ellátott monitort, ahol nemcsak a magasságot, hanem a dőlésszöget vagy a forgatási szöget is beállíthatja. Ezért újra csak javasolni tudjuk az újragyártott LCD-monitorokat, mivel – amint azt a fentiekben kifejtettük – sok gyártó gyártja ezeket a monitorokat, amelyekhez állítható alapokat kínálnak.

Ha még mindig nem tudja, melyiket válassza, hagyja a választást az eladókra. A hozzáértő eladó szívesen tanácsot ad Önnek. Nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk online chat-en, telefonon és e-mailben.

Tényleges érték

Végül megválaszoljuk ügyfeleink leggyakrabban feltett kérdéseit: „Miért drágább ez a használt LCD monitor, ha rosszabb paraméterekkel rendelkezik, mint a másik?” A válasz egyszerű. Nem minden csak a paraméterekre vonatkozik, hanem a minőségre, a megbízhatóságra, az elhelyezésre és a hibás pixelek hiányára is. Mindennek valamilyen értéke van, ezért érdemes megfontolni a drágább variációt. Természetesen mindenki megérti, hogy például egy „alacsony kategóriájú” autót, amelynek felszereltsége megegyezik a prémium márkájú autóval, nem értékesítik azonos áron. Itt is az a helyzet, hogy a Dell legminőségibb gyártmányát nem lehet összehasonlítani a kis sorozatú noname monitorral.

Köszönjük figyelmét, sok szerencsét kívánunk Önnek a kiválasztáshoz, és reméljük, hogy tanácsadónk segítőkész volt és segítette annak tisztázását, hogyan kell a vásárláshoz hozzáállnia, és mire kell odafigyelnie. Mindig tartsa szem előtt, hogy a vételár nem lehet végleges, és arra számíthat, hogy használat közben tanácsot, segítséget vagy akár vevőszolgálatot is igénybe vehet. Mindig jó tudni, hogy az eladó 3 év után sem utasítja el, és segít Önnek.

Válasszon egy minőségi használt LCD monitort, és győződjön meg arról, hogy megbízható beszállítói vagyunk a használt számítástechni­kának. A Dell LCD monitorjainkat megtalálja elkülönítve a „használt“ szekcióban.